SON DAKİKA



Haber > Gündem > Operasyon sırası Yüksekova’da

Operasyon sırası Yüksekova’da

11 Mart 2016 Cuma - 10:16




Silopi, Cizre ve İdil’i terörden arındıran güvenlik güçleri, Hakkari’ye geçiyor. 20 günde İdil’i temizleyen yaklaşık 4 bin polis ve asker ilçeden ayrı





Şırnak İdil'de ilçe merkezi ve Dirsekli Köyü'nde başlayan sokağa çıkma yasağı 23'üncü günde devam ediyor. Yaklaşık 4 bin polis ve Jandarma özel harekat timinin katıldığı operasyonlar, hendek ve barikatların bulunduğu Yeni ve Turgut Özal mahallelerinde önceki gün sona erdi. İlçeye 6 kilometre uzaklıktaki ve Cehennem Deresi'ne sıfır noktada bulunan Yarbaşı Köyü'ne gelen askerler, köy evlerinde arama yaptı.

MEHTER MARŞIYLA AYRILDILAR

Yapılan aramalardan sonra 6 kişi gözaltına alınarak, İdil İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Operasyonların tamamlanmasının ardından önce tanklar ardından da, askeri birlikler ve polis özel harekat timleri mehter marşı eşliğinde ilçeden ayrılmaya başladı. Onlarca zırhlı araç, zırhlı kepçe, iş makineleri, otobüs ve çok sayıda kirpi tipi askeri araç ilçeden ayrıldı. Çıkış yapan araçların Yüksekova'ya doğru gittiği görüldü.

450-500 TERÖRİST YUVALANDI

Yüksekova'da da yoğun bir askeri hareketlilik yaşandı. İlçeye 80'e yakın tank sevk edildi. Onlarca hendek ve barikatın bulunduğu ilçede dağ kadrosundan 450-500 kadar teröristin yuvalandığı belirlendi. İlçeye 15 komando taburu sevk edildiği, polis özel harekatçılar ile özel kuvvetlerin de operasyona destek vereceği öğrenildi.


OKULLAR BOŞATILDI

İlçedeki Ahmed-i Hani Okulu, Kız Meslek Lisesi, Şemsettin Onay Lisesi, Anadolu Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde zırhlı araçlarla güvenlik önlemi alındı. Okullara özel harekat polisleri için TIR'la yatak ve gıda malzemeleri getirildi.

Obüsler vurdu!

Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Derecik bölgesinde terörist hedefleri yoğun top ateşine tutuldu. Kobra helikopterleri de bir süre bölgede uçuş yaptı. Hareketlilik yaklaşık 2 saat sürdü.

Ağrı harekatı


Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Nevruz öncesinde hareketliliğini artıran teröristlere yönelik operasyonlar başladı. Dün Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda helikopter yoğunluğu yaşandı. Helikopterlerin Ağrı ve Tendürek Dağlarına doğru gitmesi dikkat çekti. Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Jandarma Özel Harekat Timlerince düzenlenen operasyonda, Ağrı Dağı'nın güneyindeki Tendürek Dağı'nda terör örgütünün kullandığı 2 sığınak ortaya çıkarılarak imha edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap