SON DAKİKA



Haber > Gündem > Operasyon sona erdi!

Operasyon sona erdi!

14 Haziran 2016 Salı - 14:59




Şırnak'ta PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonların sona ermesi ardından, operasyona katılan askerler konvoylar halinde dönüşe başladı.





Şırnak il merkezinde 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla birlikte hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için 'Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi' adı verilen operasyon başlatıldı. Operasyonlarda bugüne kadar 508 PKK'lı etkisiz hale getirildi, 202 barikat kaldırıldı, 56 çukur kapatıldı, 51 ton ağırlığında 1606 el yapımı patlayıcı imha edildi, 4 bin 131 evde güvenlik araması yapıldı. Operasyonlarda 22 güvenlik görevlisi şehit olurken, 163 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Şırnak'ta 3 Haziran günü operasyonların tamamlanması ardından askeri birlikler kentten ayrılmaya sürdürüyor. şırnak'tan askerler sevil otobüslerle Cizre ile İdil ilçeleri arasında bulunan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na taşınıyor. Askerler buradan uçakla birliklerinin bulunduğu kente gidiyor. Operasyona katılan zırhlı araçlar ise, karayolu birliklerine dönüyor. Bugün zırhlı araç ve sivil otobüslerden oluşan yaklaşık 20 araçlık askeri konvoy Cizre İlçesi üzerinden geçiş yaptı. Konvoyun geçişi sırasında frekans karıştırıcı Jammer'li araçların da yer aldığı güvenlik önlemleri alındı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak kent merkezinde evlerde ve sokaklarda, patlayıcı arama-tarama faaliyetleri devam ediyor. Bomba imha uzmanları kontrollü bir şekilde yaptıkları aramalarda, çok hassas incelemeler yapıyor. Güvenlik güçleri aramalar sırasında buldukları patlayıcıları da kontrollü bir şekilde imha ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap