SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ölü sayısı 30'a yükseldi

Ölü sayısı 30'a yükseldi

21 Ağustos 2016 Pazar - 08:29




Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısında 30 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.





 Gaziantep kent merkezinde bulunan düğün salonunda patlama meydana geldi. Patlama sonrası Gaizantep Valisi Ali Yerlikaya açıklamalarda bulundu. Yerlikaya açıklamasında, 'Menfur terör saldırısında yaralananlar oldu' dedi.

AK Parti Gaiantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep'teki saldırının bir canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğini, ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Erdoğan, şu açıklamaları yaptı;

"Darbe girişimi başarsız olunca özellikle dikkatleri bu bölgeye çekiyorlar. Çünkü bir hedefleri var bu hedefleri için ellerinden geleni yapıyorlar ama boğulacaklar. Türkiye terör örgütlerinin tamamına kendisini kapatmış bir ülke. Teröre karşı bir parti hariç büyük bir dayanışma var. Biz teröre karşı geri adım atmayacağız."

"RAKAMLAR DAHA VAHİM OLABİLİR"


Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de hain saldırı sonrası açıklamalarda bulundu. Mehmet Şimşek açıklamasında, "Bu tür saldırılar bizi yıldırmayacak. FETÖ, PYD, IŞİD ve PKK aynı elden yönetilen terör örgütleri. Gaziantep Valisi ile konuştum ve ölü sayısının daha da yükseleceğini söyledi. Biz de Gaziantep'e gidiyoruz. Bölgeye geldiğimizde daha sağlıklı bilgilere ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

Gaizantep'teki terör saldırısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'dan bilgi aldı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, tüm AK Parti il yetkililerini terör saldırısının yaşandığı bölgeye gitmeleri yönünde talimat verdi.

"GELEN İLK BİLGİ DAEŞ"

Şamil Tayyar, bir televizyon kanalındaki telefon bağlantısında gelen 100'ün üzerinde yaralı olduğunu aktardığı, saldırının ilk gelen bilgiler doğrultusunda terör örgütü DAEŞ'in yaptığını kaydederek, şöyle konuştu:


"Maalesef çok iç karartıcı bilgiler ulaşmaya başladı. İnşallah sanıldığı gibi büyük bir facia olmaz diye umut etmek istiyorum. Sanıyorum 100'ün üzerinde yaralı var. Bunların içerisinde durumu çok ağır olanlar var . İlk gelen bilgiler DAEŞ'in yaptığı. Ülkemize geçmiş olsun diyorum. İnşallah bu gelen ilk bilgiler doğru değildir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Bu saldırının yaşandığı yer daha çok Doğu'dan göç edenlerin yaşadığı bölge. Yani çoğunlukta Kürt kardeşlerimizin yaşadığı bölge. Belli sayıda ölü olduğu şeklinde de bilgiler geliyor."

CHP'li Gökdağ, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Vali beyin bize söylediği, 13 ölü ve çok sayıda yaralı olduğu söylendi" dedi.

Bölgede görev yapan yerel gazeteci Mehmet Taşçı da terör saldırısında 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 70'in üzerinde de yaralı olduğunu belirtti.

22 ÖLÜ 94 YARALI

Gaziantep Valiliği, hain terör saldırısının ardından yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan ilk açıklamada ölü sayısı 22, yaralı sayısı ise 94 olarak aktarılmıştı. Gaziantep Valiliği'nden yapılan son açıklamaya göre, hain terör saldırısında 30 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap