SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ölenlerin içinde Türk hacılar var mı?

Ölenlerin içinde Türk hacılar var mı?

24 Eylül 2015 Perşembe - 14:33




Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, facianın meydana geldiği Mina’da herhangi bir Türk hacının vefatıyla ilgili resmi kayıt olmadığını açıkl





Hac organizasyonundan sorumlu Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Mina’da yaşanan faciayla ilgili açıklama yaptı. Keleş, herhangi bir Türk hacısının vefatı ile alakalı resmi kayıt olmadığını kaydetti. Facianın hac ibadeti olan Müzdelife Vakfesi ve şeytan taşlama bölgesi arasında yer alan Mina’da meydana geldiği bildirildi. Mina bölgesi, hacıların en sıkışık olarak yer aldığı bölge olarak biliniyor. Etrafının dağlarla çevrili olması sebebiyle bölge genişletilemiyor. Hacı adayları da şeytan taşlamanın olduğu 3 gün boyunca Mina’daki çadırlarda ikamet etmek zorunda. Facianın meydana geldiği 223’üncü caddede Uzakdoğu ve Afrikalı kökenli hacı adaylarının bulunduğu belirtildi.

Öte yandan Türk hacı adaylarının şeytan taşlama vecibesini gece yarısı gerçekleştirdikleri için olay sırasında otellerinde bulundukları belirtildi. Türk hacı adaylarının akşam saatlerinde şeytan taşlama görevini yerine getirmeleri nedeniyle o bölgede bulunmadıkları öğrenildi. Öte yandan Suudi Hac Bakanlığı. ölü sayısının ise 310’a yükseldiği duyurdu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap