SON DAKİKA



Haber > Gündem > Olcayto ant içti

Olcayto ant içti

05 Aralık 2013 Perşembe - 08:54




CHP Trabzon Kadın Kolları Başkanı Havva Olcayto, "Biz kadınlar önderimiz Mustafa Kemal’in bizlere bahşettiği haklarımızın savunucusu olacağız."





CHP Trabzon Kadın Kolları Başkanı Havva Olcayto, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kadına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin Türkiye Cumhuriyeti’nde toplumsal alanda yapılan en önemli yeniliklerden biri olduğunun altını çizdi. Olcayto, "Eski Türk devletlerinde kadınlar aile hayatında, mirasta, devlet yönetiminde hak sahibiydiler. Osmanlı Devleti’nde ise kadınlar birçok sosyal kültürel ve siyasi haktan mahrum edilmişlerdir. Atatürk’ün girişimiyle kadınların iktisadi ve siyasal yaşama katılmaları yönünde bir dizi değişiklik yapılarak, 1930’da belediye seçimlerinde seçme, 1933 yılında çıkarılan köy kanunlarıyla muhtar ve köy heyetine seçilme, 1934’te Anayasada yapılan bir değişiklikle de milletvekili seçme ve seçilme hakları tanınmıştır. Biz kadınlar önderimiz Mustafa Kemal’in bizlere bahşettiği haklarımızın kanımızın son damlasına kadar savunucusu olacağız. Tüm kadınlarımızı da bu haklara sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi. Fatih İSAK
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap