SON DAKİKA



Haber > Gündem > Olaylar ve Yaşananlar | 19.05.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 19.05.2024

19 Mayıs 2024 Pazar - 09:02




Olaylar ve Yaşananlar | 19.05.2024





ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYORUZ

Bu gün 19 mayıs gençlik  ve spor bayramı, bu vesileyle Trabzon Atatürk düşünce derneği bayrama binaen yaptığı açıklama şöyle…

19 Mayıs 1919’da Samsun’da doğan güneş 105. yıldır Ulusumuzun, yolunu aydınlatıyor.

Daha 13 Kasım 1918’de “Geldikleri gibi giderler” diyen Mustafa Kemal Paşa önderliğinde tarihin en haklı, en namuslu Ulusal Bağımsızlık Savaşı’nı sürdüren Kemalistler; bir yandan yokluklar ve yoksunluklarla, bir yandan emperyalist işgalci yedi düvelle, bir yandan işbirlikçi Vahdettinler, Damat Feritler, ve Anzavur Ahmetlerle, bir yandan içlerindeki satılmış hainlerle, bir yandan da gerici isyancılar ve vatan savunması kaçkını tarikatçılarla mücadele ettiler. Suikastlar, ihanetler, kahpe pusular, kalleşlikler hiç bitmedi. Hepsini aştılar, vatanı bağımsızlığa, ulusu özgürlüğe kavuşturdular.
105 yıl sonra bugün de dış ve iç sorunlarla boğuşuyoruz. Emperyalizm kanlı elleriyle yine boğazımızı sıkıyor. Ülkemizi bölmek için bıkıp usanmadan tuzaklar kuruyor. İhanetler diz boyu. “Dahili ve harici bedhahlar” iş başında. ABD haydutluğunun peşine takılan öngörü yoksunu politikalar sonucu ülkemize doluşan milyonlarca sözde sığınmacı nedeniyle demografik yapımız perişan. Vatanımız, dün açık bir şekilde işgal altında iken, bu gün ise ne acıdır ki gizli işgal altındadır.

Bütün bu yaşananlara rağmen;

Mustafa Kemal Atatürk fikir, ilke ve devrimleriyle yine gönlümüzde, yine rehberimiz.

Ulusumuz, Laik Cumhuriyet ve demokrasiye olan bağlılığını her gün yeniden kanıtlıyor.

Cumhuriyetimizin, 105 yıllık birikimiyle bugün, daha eğitimli ve daha zengin bir insan kaynağına sahibiz.

Atatürk’ün akıl ve bilim mirasının inançlı bekçileri kahraman kadınlarımız ve gençlerimiz tehlikenin farkında.

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak; Büyük Atatürk’ü, Kuvayı Milliye kahramanlarımızı, aziz şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, Ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.

BİZ BÖYLE YORUMLADIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genişletilmiş il başkanları toplantısı ve akabinde gerçekleştirdiği grup toplantısındaki konuşmalarını dinleyince konuşmasının satır araları dikkatimizi çekti. 31 mart mali idareler seçimleri belli ki enine boyuna masaya yatırılmış ve hazırlanacak rapora göre bir değişim rüzgarı esecek gibi ve hatta cumhurbaşkanın konuşmasında bu değişikliğin tepeden başlayacağı kanaatine vardık.Hatta değişim sadece teşkilatlarda olmayacak yerel seçim sonuçlarını sadece teşkilatlara bağlamak doğru olmaz. cumhurbaşkanı *yorulan arkadaşlarımızın kardeşlik hukuku içerisinde dinlenmeye alacağımız *cümlesinden  bürokraside de köklü değişikliğe gidileceği anlaşılmaktadır. 31 mart yerel seçimlerinden sonra birçok bürokratın seçim sonuçlarına göre mevzi aldığı ve pozisyon belirlediğini gözlemlemekteyiz.

Ak parti döneminde atanan birçok bürokratın değiştirileceği konuşuluyor bu değişime özellikle yatırımcı kuruluşlardan başlanacağıda bize gelen bilgiler arasında.

Trabzon'da  İl bank bölge müdürü Cafer Bilgin'in ulaştırma bölge müdürü İhsan Gümrükçüoğlu'nun mta bölge müdürü Bülent tosunun uzun süre görevde kalmış olmaları, beklentisi olan birçok kişinin teşkilat nezdinde homurdanmasına yol açıyor. biz onlar kadar "liyakatli değil miyiz, verilen görevi yapamaz mıyız diye" serzenişleri de duymuyor değiliz. yerel seçimlerden sonra ak partinin Trabzon Rize Giresun Gümüşhane Artvin  kordinatör millet vekillerinin genel merkeze sunduğu raporlarda da aynı tespitlere yer verildiği öğrenildi.  Ak parti genel merkezi tarafından haziran ayında düzenlenecek kamptan sonra belli ki birçok şey eskisi gibi olmayacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap