SON DAKİKA



Haber > Gündem > Olaylar ve Yaşananlar | 15.03.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 15.03.2024

15 Mart 2024 Cuma - 08:09




Olaylar ve Yaşananlar | 15.03.2024





KAYA İŞİ BİTİRDİ!

CHP’nin, yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Gökhan Zeybek’in Trabzon ziyareti başta Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya olmak üzere tüm teşkilatlara büyük moral oldu. Bayburtlu  hemşehrimiz Zeybek Başkan, çok donanımlı, tarihi, sosyal ve kültürel anlamda kendini iyi yetiştirmiş, parti içinde de çok sevilen bir siyasetçi. Trabzon’dan ayrılmadan önce Trabzon’da yaşayan Bayburtlu hemşehrileri başta olmak üzere Trabzon’daki hemşehri  dernek başkanları ve yöneticileriyle iftar yemeğinde bir araya gelen Gökhan Zeybek yerel seçimler arifesinde Ahmet Kaya’nın büyük bir farkla Ortahisar’da işi bitirdiğini, artık Büyükşehir için mücadele verdiklerini dile getirdi. Bu açıklama iftar yemeğine katılanlar tarafından büyük alkış aldı. CHP Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya da Zeybek’in kendisi açısından değerli bir abi olduğunu ifade ederek “Trabzon’da yaşayan Bayburtlu, Artvinli, Gümüşhaneli, Giresunlu, Rizeli, Ağrılı bütün hemşehrilerimizin ve vatandaşların verdiği desteği çok kıymetli buluyorum. Hepsine yürekten teşekkür ederim” dedi.

HEM SÖYLEDİ HEM TARİHİNİ ANLATTI




CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek beraberindeki Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya, Belediye Meclisi üyeleri, partililer ve CHP Bayburt Belediye Başkan Adayı Kubilay Erel ile birlikte Trabzon Bayburtlular Dayanışma ve Kültür Derneğini ziyaret etti. Burada hemşehrileri tarafından  sazlı sözlü türkülerle karşılanan Zeybek hem türkülere eşlik etti hem de türkülerin tarihçesini anlatarak çok değerli bilgiler verdi. Zeybek’in konuşması, türküleri ve söylediği şiirler katılımcıları adeta mest etti. Trabzon Bayburtlular Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Saadettin Okay da güzel bir ev sahipliği yaparak konuklarını en güzel şekilde ağırladı.

SÜRMENE’DE OYLARINI KİME VERECEKLER?




Trabzon merkezde olduğu gibi ilçelerde de komşu illerden gelen hemşehrilerimiz burada gerek memur- işçi gerek öğrenci gerekse esnaf olarak yaşamaktalar. Sürmene ilçesinde gemi ve inşaat sektöründe çalışan hem komşu ilerden hem de doğudan gelen vatandaşlarımızla görüştük. Hepsi işinde gücünde ekmek peşinde. Sürmene’de yaşamaktan oldukça mutlular. Yerel seçim arifesinde AK Parti Sürmene Belediye Başkan Adayı Hüseyin Azizoğlu’nun kendilerini ziyaretten dolayı oldukça mutlu olan vatandaşlar, “Doğrusu çok mutlu olduk. Sürmene’de yerel yönetim anlayışında bir anlayış değişikliği ihtiyacı vardı. Hüseyin Başkanın bunu başaracağına inanıyoruz. Biz burada gurbette sayılırız. Hüseyin Başkanımızın ‘burası sizin eviniz’ yaklaşımını çok samimi bulduk” dediler.

KARARSIZ SEÇMEN HALA KARARSIZ!

KONDA Araştırma Genel Müdürü Aydın Erdem, seçmenin birinci gündeminin ekonomi olduğunu söyleyerek, "AKP seçmenleri ekonomi yönetiminden memnun değil. Beklediği rahatlamayı göremedi. Enflasyon artışlarından duyulan rahatsızlık oldukça yüksek seviyelerde" dedi. 2023 Genel Seçimlerinden sonra kararsızlarda artış olduğuna vurgu yapan Erdem, "Hiç ölçmediğimiz kadar parti tercihi vermeyen bir kitle gördük. Biz ‘bugün önüne sandık gelse oyunu kime vereceksin’ diye soruyoruz. Sorduğumuz her iki kişiden biri kararsızdı. Hiçbir seçimde böyle bir şeyle karşılaşmadık. O kararsızlık hali sayılara da yansıdı. Daha önceden oturup siyasetin her şeyini konuşan, didik didik eden kişi son seçimlerinden sonra ‘artık ben uğraşamam onarla’ falan diyor. İnsanların siyasetle ilişkisi çok zayıfladı" ifadelerini kullandı.




VATANDAŞ DA KAPATILSIN DİYOR!

Trabzon Yenicuma Mahallesi Muhtarı Yıldıray Sarıalioğlu’nun “Muhtarlıklar devlete külfet hem devletten maaş al hem de elektrik ve suyu belediyelere ödet, sonra yan gel yat yapıyoruz, bu nedenle muhtarlıklar  kapatılmalı” açıklaması hem Trabzon hem ülke gündeme bomba gibi düştü. Muhtarlıkların  kapatılması noktasında vatandaşların da yoğun şikayeti ve talebi var. Vatandaşların parlamentoya ilettiği dilek ve şikayetleri inceleyen TBMM Dilekçe Komisyonu’na, 28. Dönem’in başlangıcı olan 15 Mayıs 2023’ten bu yana 7 bin 186 başvuru yapıldı. Dilekçe Komisyonu Başkanlık Divanı, gerçekleştirdiği toplantılarda, önceki dönemden devredenlerle birlikte 14 bin 811 dilekçe hakkında karar verdi. Komisyona en çok başvuru çevre yönetimi, çalışma hayatı ve emeklilik, adalet hizmetleri, askeri işlemler, şehircilik (konut-barınma), eğitim hizmetleri, sosyal hizmetler, mahalli hizmetler, sağlık hizmetleri ile vergi ve mali hizmetler konularında gelirken çok büyük bir bölüm de ‘Muhtarlıkların işlevi yok, kapatılmalı’ şeklinde dilekçe verdi.




EMEKLİ ÖDEMELERİ ÖNE Mİ ÇEKİLECEK?

2018 yılında başlatılan ve yılda iki kez gerçekleştirilen bayram ikramiyeleri, bu yıl 3 bin TL olarak artırılmıştı. Resmi Gazetedeki düzenleme ile birlikte, emeklilerin bayram ikramiyeleri resmileşirken, geçtiğimiz yılki ödeme takvimi nedeniyle bu yılki 3 bin TL'lik ikramiyelerin 1-9 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatması bekleniyordu. Bu doğrultuda, geçen yılki uygulamalara dayanarak, 1-9 Nisan tarihleri arasında ödenmesi beklenen 3 bin TL'lik ikramiyeler için olası yeni bir tarih belirlendi: 25-29 Mart. Henüz resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilerleyen günlerde ödeme takvimini kesinleştirmesi bekleniyor.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap