SON DAKİKA



Haber > Gündem > Okyanustan sesler geldi

Okyanustan sesler geldi

22 Haziran 2023 Perşembe - 10:13




Atlas Okyanusu’nda kaybolan turistik mini denizaltı “Titan”ı ararken sualtından sesler duyuldu. Ama denizaltıdaki 5 kişinin hayatlarından havasızlık nedeniyle umut kesildiği belirtildi.





Atlas Okyanusu’nun kuzeyinde 1912’de batan yolcu gemisi “Titanik”in enkazına turistik geziler düzenleyen ABD’li OceanGate şirketinin “Titan” adlı mini denizaltısı pazar günü içindeki 5 kişiyle kayboldu. Denizaltıyı arama çalışmaları dün devam etti. Bu sırada okyanusun içinden gelen sesler duyuldu.  ABD Sahil Güvenliği, kayıp Titan’ın arandığı Kanada’nın Newfoundland açıklarında okyanusun derinliklerinden sesler geldiğini ve birkaç saat boyunca her 30 dakikada bir çarpma seslerinin alındığını bildirdi. Tuğamiral John Mauger, bu seslerin kaynağının bilinmediğini söylerken, Avustralya Denizaltı Enstitüsü’nden Frank Owen, seslerin denizaltının içinden geldiğinden emin olduğunu söyledi. Owen, “30 dakikalık bir ara varsa kaynağının insandan başka bir şey olması mümkün değil” dedi. Owen, Titan’da mahsur kalan 5 kişi arasındaki Fransız kâşif ve eski donanma dalgıcı Paul-Henry Nargeolet’in tecrübeleri ışığında denizaltına belirli aralıklarla bir cisimle vurarak yerlerini bildirmeye çalışmış olabileceğini ifade etti.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap