SON DAKİKA



Haber > Gündem > Okul yaşı 72 ay olsun

Okul yaşı 72 ay olsun

20 Ağustos 2013 Salı - 09:16




Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, okula başlama yaşının 72 aya çekilmesi gerektiğini söyledi.





Özlü, yaptığı açıklamada, "Eğitim uzmanlarının, bilim insanlarının ve sendikaların uyarılarına kulak tıkayarak, okulların fiziki yapılarında ve müfredat programlarında hiçbir hazırlık yapmadan ilkokula kaydettiği 66-71 aylık binlerce çocuğu kobay olarak kullanan Milli Eğitim Bakanlığı, bu yanlışındaki ısrarını sürdürmektedir" dedi. Özlü, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklikte, ‘Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 66, 67 ve 68 aylık olanları, velisinin vereceği dilekçe ile; 69, 70 ve 71 aylık olanları ise, ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporu ile okul öncesi eğitime yönlendirebilir ve kayıtlarını bir yıl erteleyebilir’ denilmiştir. Geçen yılki uygulamanın ağır sonuçlarıyla başa çıkamayan bakanlık, geri adım atmak isterken bu kez de 69-72 aylık çocukları rapor dayatmasına mahkum etmiştir."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap