SON DAKİKA



Haber > Gündem > Öğretmenler günü kutlandı

Öğretmenler günü kutlandı

27 Kasım 2016 Pazar - 08:45








Candan açtık cehle karşı bir savaş. Ey, bu yolda and içen genç arkadaş... Şanlı yurdum her bucağın şanla dolsun. Yurdum seni yüceltmeye andlar olsun... Şu bir gerçek ki; toplumumuzun huzur ve saadeti, milletimizin gelecekteki kaderi, öğretmenlerin omuzlarındadır. Çocuk üzerinde ailelerin elbette sorumluluğu vardır, ancak asıl sorumluluğun eğitim sistemi içinde lokomotif görevi görevi yapan öğretmenlerin üzerinde olduğu gerçek bir vakıadır. Çocuklarımızın uyku ve dinlenme saatleri dışında çoğu zamanlarını öğrenim gördükleri kurumlarda geçirdikleri malumdur. Zira öğrenci-öğretmen-okul, Türk milletinin temel taşıdır... “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak muallimlerdir. Muallimden, murebbiden mahrum bir millet, henüz millet namını almak istidadını kesbetmemiştir...” Sevgili öğretmenler; her türlü iç ve dış tehlikelere karşı, hep birlikte dayanışma örneği göstererek, ülkemizi muasır medeniyetin de üzerine çıkarmak için kendinize has olan rölünüzü başarılı bir şekilde uygulamaya çalışınız... Lütfen dikkat ediniz; öğretmen, içinde yaşadığı zamana uyan, daha ilerileri de gözleyerek ilme ve irfana, hak ve adalete bağlı ve milletinin milli ve manevi değerleriyle bezenmiş insanlar yetiştirendir. Mensubu olduğumilletinin ve insanlığın tecrübelerini yetişen yeni nesillere aktaran bir ümit köprüsüdür. Bu bağlamda öğretmen; mazileri atilere (geçmişi geleceğe) naklederken aynı zamanda da maziyi ayıklayarak geleceğe yön veren en önemli bir aktördür.

Evet!... Öyle bir aktör ki; onun hiçbir zaman şaşaalı, allı pullu koltuğu olmayacaktır, lakin O tüm gönüllerde en güzel şekşilde nesilden nesile anılacaktır. Öğretmenin en önemli görevlerinden biri de toplumda örnek kişi olama durumudur. Giyim ve kuşamıyla, oturup kalkmasıyla, konuşmaları ve sözleriyle, tavır ve hareketleriyle örnek bir insan olarak toplumda saygınlık kazanmalıdır. Öğretmenin yaşı büyür, fakat başka hiçbir meslek, şevk bakımından aynı derecede genç kalmak fırsatını vermez. Uzun yıllar bir okulda çalışma imkanını bulan en genç ruhlu insan ekseriya en yaşlı öğretmenlerdir. Bir başka önemli nokta da şudur ki, öğretmen emekli de olsa toplumda örnek ve önder olmaya, kendisine saygı duyulan kişi olmaya devam edecektir. Mesleğin kutsallığına gölge düşürecek söz ve davranışlar içinde olamaz, olmamalıdır. Öğretmen, her halükarda, her yerde, her durumda sözü dinlenir ve de güvenilir kişi olmak durumundadır... Tüm öğretmen camiasının, toplumun saygısına ve güvenine layık olduklarını ve olacaklarını düşünüyorum, hepsine selam ve sevgilerimi sunuyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap