SON DAKİKA



Haber > Gündem > Öğretmene mobbing tazminatı

Öğretmene mobbing tazminatı

06 Şubat 2019 Çarşamba - 09:16




Danıştay, ders programı zorlaştırılan öğretmene mobbing uygulandığına karar vererek, manevi tazminata hükmetti.





Öğretmenler için hangi uygulamaların mobbing (psikolojik taciz) olduğunun çerçevesi Danıştay kararıyla çizildi. Danıştay İkinci Dairesi öğretmenlere verilen ders programının haftanın geneline yayılarak zorlaştırılması, birbiriyle çakışan görevler verilmesi, aynı gün birkaç okula gidilecek şekilde program yapılmasının mobbing göstergesi olduğuna karar verdi.
TAZMİNAT ÖDENMELİ
 
Bir öğretmenin davasını inceleyen Danıştay, davacının ders programının haftanın geneline yayılarak zorlaştırıldığı ve aynı gün birkaç okula gidecek şekilde program yapıldığı, birbirine uzak 4 okulda görevlendirildiği, birbiriyle çakışan görevler verildiği kaydedildi. Uygulanan mobbing neticesinde davacının ruhsal ve psikolojik sağlığının bozulduğunun, çalışma şevkinin kırılmak suretiyle manevi zarara uğratıldığının anlaşıldığı belirtilen kararda, "Olayda manevi tazminata ilişkin koşulların oluştuğu sonucuna varılmıştır" ifadesi kullanıldı. 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap