SON DAKİKA



Haber > Gündem > Öğrencilere hain çağrı

Öğrencilere hain çağrı

09 Mart 2016 Çarşamba - 10:23




PKK’ya yönelik başlatılan operasyonların ardından ağır kayıplar veren örgütün (sözde) savunma kolu YPS’den, üniversitede okuyan gençlere kan donduran





PKK’ya yönelik başlatılan operasyonların ardından ağır kayıplar veren örgütün (sözde) savunma kolu YPS’den, üniversitede okuyan gençlere kan donduran çağrı geldi. Örgüt öğrencilere, “Okulu bırakın ve bölgeye gelerek bizimle birlikte savaşın” çağrısında bulundu.

İSTİHBARAT UYARDI

Çözüm sürecinin bozulmasıyla birlikte haince eylemlere başlayan ve hendekler kazarak Güneydoğu bölgesini savaş alanına çeviren eli kanlı terör örgütü yine boş durmuyor. PKK terör örgütünün sözde savunma birliği olduğunu iddia eden YPS, yayınladığı bildiri ile üniversitelerde okuyan öğrencileri, bölgeye gelerek asker ve polise karşı savaşmaya çağırdı.

TEHDİT GİBİ ÇAĞRI

Yapılan çağrıda “Kürt halkının emekçilerine çağrımız; yanı başınızda insan katli varken, bu duruma suç ortağı olmayacağınızı umuyoruz. Aksi taktirde bu katliamlara ortak olan herkesin can ve mal güvenliğinden sorumlu değiliz ve hedef olacaklardır. Son olarak da onurlu Kürt halkına direnişi yükseltip, direnişin içinde yer almanızı dileriz” ifadelerine yer verildi.

Ailelere dikkatli ol çağrısı

YPS’nin kanlı çağrısının ardından harekete geçen istihbarat birimleri ise batı ve Karadeniz bölgesindeki güvenlik güçlerini, dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu. Üniversitelerde örgüte yakınlığıyla bilinen bazı kişileri takip eden güvenlik güçlerinin, öğrencilerin aileleriyle irtibata geçerek, konu hakkında duyarlı olmalarını istediği ortaya çıktı.

Kemal BEKTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap