SON DAKİKA



Haber > Gündem > O karar alınırken YSK'da ne yaşandı?

O karar alınırken YSK'da ne yaşandı?

22 Mayıs 2019 Çarşamba - 10:17




Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugün beklenen Yüksek Seçim Kurulu’nun'nun gerekçeli kararına dair kulis yazdı.





31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde İstanbul'daki seçim sonuçları için "yenilensin" diyen 7 üye gerekçelerini tamamladı. Ancak daha önce karşı oylarını yazan 4 muhalif üye, iptal gerekçesinde yer verilen bazı yeni hususlara yanıt vermek için ek süre talebinde bulundu. Bu talep kabul edilince gerekçeli kararın açıklanma süreci uzadı. Muhalefet şerhleri de büyük oranda güncellendi. Türkiye'nin merakla beklediği gerekçeli kararın bugün açıklanması bekleniyor.

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği gerekçeli kararıyla ilgili olarak Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Gerekçeli karar cumartesi gününden üyelere dağıtıldığı için pazartesi günü açıklanması bekleniyordu. Toplantı başlayınca muhalif 4 üye, gerekçeli kararı incelediklerini, muhalefet şerhlerini gözden geçireceklerini belirtiyorlar" dedi.

Selvi, "O karar alınırken YSK'da ne yaşandı?" başlığıyla yayımlanan yazısında "Yüksek Seçim Kurulu'nun gerekçeli kararı bugün yayınlanacak. Gerekçeli kararda YSK, İstanbul seçimlerini neden iptal ettiğini açıklıyor. Muhalefet şerhlerinde ise muhalif üyeler seçimlerin neden iptal edilmemesi gerektiğini anlatıyorlar" dedi.




"BİRKAÇ SAYFALIK MUHALEFET ŞERHİ YAZAMADINIZ MI?"

Selvi kararın detaylarına ilişkin edindiği bilgileri okuyucularıyla paylaşarak "Pazartesi günkü toplantıda muhalif üyeler, iptal gerekçesinin sadece sandık kurulu başkanlarının kamu görevlilerinden oluşmamasından ibaret olmadığını, gerekçede yer alan diğer hususları da inceleyerek muhalefet şerhlerini yazacaklarını belirtiyorlar. Muhalif 4 üyenin bir kısmı toplantıya geçilmeden önce muhalefet şerhinin hazır olduğunu bildirdiği için bu tavır bir an şaşkınlığa neden oluyor. Hatta 'Gerekçeli karar incelemeniz için cumartesi günü size ulaştırıldı. Bu süre zarfında inceleyip muhalefet şerhinizi yazamadınız mı? Biz 200 sayfalık gerekçeli kararı hazırladık, siz birkaç sayfalık muhalefet şerhini yazamadınız mı?' gibi bir sitem dile getiriliyor. Ama bunun üzerine bir polemik yaşanmıyor." ifadelerini kullandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
YSK

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap