SON DAKİKA



Haber > Gündem > O iddianame kabul edildi

O iddianame kabul edildi

26 Ekim 2015 Pazartesi - 14:57




İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından yürütülen "Selam Tevhid'de kumpas'' soruşturması tamamlandı.





Başsavcıvekili Fidan  tarafından hazırlanan 10 bin 529 sayfalık iddianame, Başsavcılık onayının  ardından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

 İddianamede, aralarında firari şüpheliler Fetullah Gülen ve emre uslu  ile eski emniyet müdürü Yurt Atayün'ün de bulunduğu 122 şüpheli bulunuyor. İddianamede, şüpheliler Fetullah Gülen ve Emre Uslu ile Yurt  Atayün'ün, "Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, devletin gizli kalması  gereken bilgilerini siyasal veya Askeri Casusluk amacıyla temin etme, Türkiye  Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye  teşebbüs etme, özel hayatın gizliliğini ihlal etme, hukuka aykırı kişisel  verileri kaydetme, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma, devletin güvenliğine  ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama, suç  delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, hukuka aykırı olarak kişiler  verileri kaydetmek'' suçlarından ayrı ayrı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, 67,5  yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor. Diğer 119 şüphelinin de benzer suçlardan çeşitli hapis cezalarına  çarptırılmaları talep edilen iddianamede, haklarında daha önce yakalama kararı  çıkarılan firari şüpheliler Fetullah Gülen ve Emre Uslu hakkında gıyabi tutuklama  kararı verilmesi talep edildi. Aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, bakanlar, MİT Müsteşarı, gazeteciler ve kamu görevlilerinin de  bulunduğu 968 kişi müşteki sıfatıyla yer alıyor. 'FETÖ/PDY Silahlı  Terör Örgütü yöneticisi ve üyesi' olduğu iddia edilen  şüphelilerce, 2010-2014 yılları arasında "sözde  Kudüs Ordusu Terör Örgütü" adı altında yürütülen ve yüzlerce mağdur ve müşteki  ile kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşu konumundaki dernek ve  vakıfların gerekçesiz olarak terörle ilişkilendirilmesi için kurgulanan soruşturma dosyasının tespiti ve ele geçirilme süreci anlatılıyor.İddianamede,  kumpas soruşturmanın başlatılmasına sebep olarak ''Mavi Marmara Gemisi tarafından İsrail işgali  altındaki Gazze'ye yardım götürülmesi", "MİT Müsteşarlığı'na 25 Mayıs 2010'da  Hakan Fidan'ın atanması ve Türkiye, İran ve Brezilya arasında imzalanan 17 Mayıs  2010 tarihli Tahran deklarasyonu" ve "siyasi irade tarafından başlatılan 'Milli  Birlik ve Kardeşlik Projesi' olarak adlandırılan Çözüm Süreci'nin başarıya  ulaşmasının engellenmesi'' gösterildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, 15 gün içinde iddianamenin  kabulü veya reddi yönünde karar vermesi ile Gülen ve Uslu hakkındaki talepleri  değerlendirmesi bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap