SON DAKİKA



Haber > Gündem > O iddia doğrulandı!

O iddia doğrulandı!

03 Ocak 2017 Salı - 12:37




Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast ihbarı yapıldığı yönündeki iddialara CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl cevap verdi.





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast düzenleneceği yönündeki ihbarlar sonrası Başbakan Binali Yıldırım'ın Kılıçdaroğlu'nu aradığı doğrulandı. Bugün bir gazetede yer alan "Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast uyarısı" başlıklı haberde Başbakan Binali Yıldırım'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve muhalefet liderlerine saldırı ve suikast uyarısı yapıldığı ileri sürülmüştü.

CNN Türk'e bağlanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl iddiayı doğruladı ve Başbakan'ın Kılıçdaroğlu'nu arayarak uyardığını söyledi. Bingöl, "Genel Başkanımız Başbakan tarafından aranarak bizzat uyarıldı. Ayrıca zırhlı araç dün genel merkezimize teslim edildi" dedi.

Haberde şu bilgiler yer alıyordu:

"Kılıçdaroğlu’na saldırı ve suikast uyarısı yılın son günlerinde geldi. Uyarı, yılın ilk saatlerinde İstanbul’da Reina’ya düzenlenen saldırı öncesinde yapıldı. Başta ana muhalefet lideri olarak Kılıçdaroğlu ve muhalefet partilerinin liderlerini hedef alacak suikast ihbarlarının arttığı uyarısı iletildi. Acil boyuttaki ihbarlar nedeniyle zaman kaybedilmemesi için yüz yüze görüşme beklenmeden Kılıçdaroğlu telefonla bilgilendirildi. Çok gizli tutulan uyarının bizzat Başbakan Binali Yıldırım’dan geldiği ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de aynı yönde bilgilendirilmiş olabileceği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’na ihbarlar ve değerlendirmelerin ciddi olduğu belirtilerek, her türlü önlemin alınması gerektiği, bu çerçevede zırhlı araç tahsis edileceği bilgisi verildi. Ancak Kılıçdaroğlu’nun halen zırhlı aracı kullanmaya başlamadığı öğrenildi."

SUİKAST İDDİASINA DEVLET BAHÇELİ NE CEVAP VERDİ?


Partisinin grup toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Basın yoluyla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na suikast ihbarlarının yoğunlaştığına dair bilgiler gelmiştir. Herkes inandığı yolda kararlı bir şekilde ilerleyecektir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun da aynı şekilde yapacağını düşünüyorum. Bizim koruma sayımız şu an sabit. Yeni bir talepte de bulunmuyoruz. Bizim koruma sayımız şu an sabit. Yeni bir talepte de bulunmuyoruz. Bizim arabalarımızda zırh yoktur. Hükümetin liderlere bir zırhlı araç vereceğine dair bilgiler ulaşmıştır. Ben şahsen bizim böyle bir talebimiz olmadığını, bundan vazgeçmelerini kendilerine salık verdim. Liderler hep bir araya geliyorlar. Sık sık gelmekle terör önlenmez. Alınan kararları sonuna kadar takip etmekle terör önlenir" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap