SON DAKİKA



Haber > Gündem > O görüşmede skandaldan dönülmüş!

O görüşmede skandaldan dönülmüş!

15 Haziran 2015 Pazartesi - 10:02




Hafta sonu Bakü'de Putin ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rus liderin görüşmenin yapılacağı salona geç gelmesinin ardından yüzünün düştüğ





Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hafta sonuna Bakü'deki Avrupa Oyunları sırasında yaptıkları görüşme ile üst düzey ilişkilerin "tozu alınırken", iki liderin buluşmasının perde arkasında yaşananlar Rus basınına yansıdı.

ERDOĞAN SALONA GELDİĞİNDE, PUTİN YOLA ÇIKMAMIŞTI

Kremlin'e en yakın gazetecilerden olarak bilinen, Putin'in her gezisine muhakkak götürdüğü Kommersant gazetesinin muhabiri Andrey Kolesnikov, Putin'in rutin "gecikme" alışkanlığı yüzünden zirvede skandalın eşiğinden dönüldüğünü yazdı. Kolesnikov'un aktardığına göre, Erdoğan'ın kaldığı Four Season Oteli'nden Cumartesi sabah Türk Cumhurbaşkanı görüşmenin yapılacağı salona girdiğinde, Putin henüz kendi kaldığı otelden yola bile çıkmamıştı.

"ERDOĞAN ETRAFA BAKTI VE SURATI ASILDI"

Programın "dramatik bir şekle büründüğünü" yazan Kommersant muhabiri şunları yazdı:


"Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ikinci kattaki görüşme odasına geldiklerinde beklenmedik bir durum yaşandı: Putin'in olmaması bir yana, salonda Rus heyetinden bir tek kişi bile yoktu. Erdoğan etrafa baktı ve suratı asıldı. (...) Manzara şöyleydi: Türk lider etrafa bakınırken, Putin sadece gecikmekle kalmamış, henüz hiçbir yere gitmeye bile hazırlanmamıştı. Ama Erdoğan'ın geldiği salondan çıkması da tuhaf olacaktı."

NEZAKETEN BİLE GÜLÜMSEMEDİ

O anda Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un salona girerek Erdoğan ile sohbete başladığı ve "durumu kurtarmaya çalıştığı", Gazprom Başkanı Miller, Rostaom Başkanı Kiriyenko ve Enerji Bakanı Novak'ın da salona geldikleri, ancak Erdoğan'ın nezaketen bile gülümsemediği belirtildi.

BİRKAÇ DAKİKA KONUŞMADILAR

Muhabir, bir süre sonra Erdoğan'ın bir ara sinirlenip salondan çıktığını belirtirken, "Durum kesinlikle skandal haline geliyordu" diye devam etti. Daha sonra Putin'in salona girdiği, iki liderin tokalaştıktan sonra birkaç dakika hiç konuşmadan gazetecilerin karşısında oturdukları vurgulandı.


PUTİN "GARİP" BİR TEPKİ GÖSTERDİ

Kommersant muhabiri bu sessizlik sırasında Erdoğan'ın dayanamayıp konuştuğunu, her nedense AB liderlerinin açılışa gelmemesini eleştirdiğini, Putin'in "garip" bir tepki gösterip "Mühim değil. Türkiye aday ülke olarak tüm AB'yi temsil ediyor!" dediğini belirtip şöyle devam etti:

"Bu kaba kaçtı. Yıllardır AB'ye üyelik için bekleyen ülkenin devlet başkanı için bu konu sıkıntılıydı. Erdoğan 'Süreç devam ediyor' diye konuştu. Bu malum bir konuydu."

Kolesnikov, daha sonra devam eden bir saatten fazla görüşmenin sürdüğünü, Türk Akımı'nın inşası konusunda anlaşmaya varıldığını vurguladı ve yazıyı şöyle bitirdi:

"Aslında iki lidere de bu görüşme fazlasıyla gerekliydi. Ve de Türk Cumhurbaşkanı istese de istemese de buzları eritmeliydi..."


 

(Kaynak: TurkRus.Com)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap