SON DAKİKA



Haber > Gündem > O gece yaşadıklarımızı asla unutmayacağım

O gece yaşadıklarımızı asla unutmayacağım

31 Temmuz 2016 Pazar - 08:47




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminin süreci yeni başlamadı. Bu süreç son 10 yıldır, her yıl fark





Son 10 yıldır yapılmak istenen  darbe girişimleri 15 Temmuz'da zirveye çıktı." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak ise darbe girişimi akşamında yaşadıklarını asla unutmayacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve eşi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı esra albayrak, Kısıklı'da "demokrasi nöbeti" tutan Vatandaşlara hitap ettiler. Tüm dünyaya verilen  birliktelik mesajının herşeyden önemli olduğunu aktaran Albayrak, 15 Temmuz akşamı ülkeyi bölmek isteyenlere karşı bir destan  yazıldığını, bu destanın ise tüm dünya tarafından takip edildiğini söyledi. 15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminin sürecinin yeni başlamadığını  vurgulayan Albayrak, şunları kaydetti: Bu süreç son 10 yıldır, her yıl farklı olaylar üzerinden yapıldı. Son  10 yıldır yapılmak istenen darbe girişimleri 15 Temmuz'da zirveye çıktı. Millet  olarak darbe girişimine karşı bir destan yazıldı ve bu destanı 79 milyon birlikte  yazdı. Bizler de sizlerin sahip çıktığı bu demokrasiyi, bu emanetinizi, özgür  iradenizi Meclis'te ve Ankara'da son nefesimize kadar korumak için mücadele  edeceğiz. Bu ülkenin başında kefeni cebinde bir lider var. Bu kardeşiniz başta  olmak üzere tüm hükümetimizle bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Allah'tan başka  kimseden korkumuz yok. Siz bu duruşu gösterdikçe dimdik ayakta durdukça, biz de  dimdik ayakta duracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu bir kurtuluş  mücadelesidir."

YILLAR SONRA ETKİLERİ ORTAYA ÇIKIYOR'

'Albayrak, gelecek yıllarda farklı olayları bahane ederek veya farklı  şekillerde milletin iradesini devirmek isteyenlerin olabileceğine dikkati  çekerek, 79 milyonun da her daim birlik ve beraberlik içinde bu girişimlere karşı  duracağından emin olduğunu vurguladı. Yaşanan olayların yıllar sonra etkilerinin ortaya çıktığını anlatan  Albayrak, şöyle devam etti: "Eskiden yapılan darbelerin etkisini yıllar sonra görürdük. Fakat  bugün artık Türkiye olarak üzerimizde oynanmak istenen Oyunu anında görüp,  farkına vararak sokaklara dökülen tepkisini yansıtan bir Türkiye var. Artık kolay  değil bu ülkeyi bölmek, parçalamak darbe yapmak. bugün biz varız, yarın yokuz ve  yarın bir başkası olur önemli değil. Siz bu şuurda olduğunuz süreçte kimse bu  milleti deviremez. Coğrafyamızdaki ülkelerin liderleri, 'Öyle şanlı ve büyük bir  milletsiniz ki gıptayla gururla sizin arkanızdan yürümeye razıyız' diye  konuşuyorlar. Başta bu darbeciler olmak üzere, Türkiye'nin mili iradesine darbe  vurmaya çalışan her kim varsa, son nefesimize kadar en ağır cezayı vermek için  mücadele edeceğiz. Büyük Türkiye yolculuğumuz birilerini korkutuyor. Birileri  bundan rahatsız oluyor. Hangi mezhepten, hangi inançtan, hangi dilden olursak  olalım. 79 milyon tek vücut olduğunda tanklara, tüfeklere, toplara, uçaklara  karşı dimdik ayakta durup muvaffak olduğumuzu gördük. Bunu tüm dünya da gördü. 79  milyon olarak bu birlikteliği devam ettirdiğimiz sürece, hiç bir korkumuz, hiç  bir endişemiz olmaz."

'O GECE YAŞADIKLARIMIZI ASLA UNUTMAYACAĞIM'


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı ayna zamanda  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın  eşi Esra Albayrak ise "Oyun büyüktü, hesap farklıydı ama bu millet bütün oyunları bozdu ve bozmaya devam ediyor. Sizlerin meydanlara ineceğini beklemiyorlardı" dedi.Cesur bir milletin ferdi olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Albayrak, darbe girişimi akşamında yaşadıklarını asla unutmayacağını söyledi.Vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde, dil, din, ırk ve parti ayrımı yapmadan sokaklara dökülerek demokrasiye sahip çıkmasının, Türk milletinin gerçek yüzünü gösterdiğini aktaran Albayrak şöyle konuştu:"Bizler darbe tarihini çok geç okumuş, çok geç öğrenmiş bir nesiliz. Ben 1983 yılında doğdum ve 80 darbesinin etkilerini o dönemde bilecek yaşta değilim. Ömrümde gördüğüm 28 Şubat süreci oldu o süreçte hakikaten insanların temel hak ve özgürlüklerinden nasıl alıkonulduğuna, insanın hayallerinde nasıl korkunç bir iz bıraktığını bire bir yaşadım. O dönem verdiğimiz mücadele gurur vesikasıdır. 15 Temmuz gecesi yaşanan ve şu an geldiğimiz noktada ise bambaşka bir şey yaşadık. Hani çocuklarımıza hep söyleriz, vatan, millet, Sakarya şeklinde anlatırız ya işte o gece vatan, millet ve Sakarya'nın, vatan ne demekmiş bir fiil yaşadık. Bayrak ne demekmiş yaşadık, bayrak için bedel ödemek ne demekmiş, herhangi parti olmadan, cemaat taassubu olmadan, etnik köken farkı olmadan, kadın, erkek, yaşlı ve genç demeden hep beraber yaşadık, gördük. İliklerimize kadar hissettik. "

Albayrak, 15 Temmuz'u yaşayan herkesin çocuklarına anlatacak bir cesaret, bir fedakarlık hikayesi bulunduğunu, bu milletin cömertliğini gelecek nesillere aktaracağı için mutlu olduğunu ifade etti.Türkiye üzerinde farklı hesapların döndüğünü ve bu hesaplara Türk milletinin müsaade etmediğine dikkati çeken Esra Albayrak, "Oyun büyüktü, hesap farklıydı ama bu millet bütün oyunları bozdu ve bozmaya devam ediyor. Sizlerin meydanlara ineceğini beklemiyorlardı. Dünya medyasına baktığınızda burada meydanlarda adeta bir kutuplaşma varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bu meydanlardaki birlik ve beraberlik yansıtılmıyor, hepsine inat burdayız, biriz, beraberiz hep birlikte güçlü Türkiye'yiz, ve nöbete devam ediyoruz, sonuna kadar devam edeceğiz. Cömertliğimizi, fedakarlığımızı 15 Temmuz'da tüm dünyaya gösterdik. Özellikle kadınlarımızın ve gençlerimizin cansiperhane mücadelesi kelimelerle anlatılmaz. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi bozmasın." diye konuştu.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap