SON DAKİKA



Haber > Gündem > Nureddin Nebati'nin FETÖ fotoğrafı gündem oldu! Yaka paça götürmüşler

Nureddin Nebati'nin FETÖ fotoğrafı gündem oldu! Yaka paça götürmüşler

03 Aralık 2021 Cuma - 12:46




Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanan Nureddin Nebati'nin Fethullah Gülen'e yönelik yaptığı ziyaret ve fotoğraf tekrar gündeme geldi. O dönem heyette bulunan AK Partili Ekrem Erdem ziyareti anlattı.





AK Parti'nin ekonomi politikalarıyla ters düştüğü bilinen Lütfi Elvan önceki gece istifa etti. İstifası kabul edilen Elvan'ın yerine Berat Albayrak döneminde bakan yardımcısı olan Nureddin Nebati atandı. Nebati'nin bir dönem AK Parti'nin çok yakın ilişki içerisindeki FETÖ ile Pensilvanya'da Fethullah Gülen'i ziyaret ettiğine dair fotoğraf yeniden gündem oldu. 

Fethullah Gülen'i ABD Pensilvanya'da ziyaret eden AK Partili heyetin içerisinde yer alan Nureddin Nebati'nin Hazine ve Maliye Bakanı olmasının ardından ziyaret yeniden tartışmalara konu oldu.  Mart 2013'te Fethullah Gülen'i ziyaret eden heyette, şu anda cezaevinde bulunan AK Parti Eski İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, dönemin AK Parti Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem ve eski Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ile Nureddin Nebati yer aldı. Heyet, Senato'da ve Temsilciler Meclisi'nde toplantı yaptı. Rumi Forum'un yemeğine gidildi. 

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugün Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Başkanlığı görevinde bulunan Ekrem Erdem ile söz konusu ziyaretle ilgili konuştu. Fotoğrafın hikayesi hakkında konuşan AK Partili Ekrem Erdem, Gülen'i ziyarete yaka paça götürüldüklerini savundu. 

İsmail Saymaz'ın yönelttiği sorular ve Ekrem Erdem'in verdiği cevaplar şöyle:

FOTOĞRAFI SERVİS EDEN FETÖ'DÜR


- Pensilvanya'da çektirdiğiniz fotoğrafın hikayesi nedir?

Türkiye'nin ucuzluğundan başka bir şey değil İsmail Bey, geçin bunları. İnsanları bir fotoğraftan dolayı mahkum etmenin anlamı yok. İşe bakalım. Türkiye'ye hizmet edelim. Ki fotoğrafın merkezinde ben varım, bunlara takılmanın anlamı yok. Ömrümüz FETÖ'yle, FETÖ gibi yapılarla mücadeleyle geçti. Bunun kimse üzerinde durmuyor. Bir fotoğraf! Bunu da servis eden FETÖ'dür.

- Kendi isteğinizle mi Pensilvanya'ya gittiniz, davet üzerine mi?

O kadar ısrarcı şekilde şey yaptılar ki. Hem ısrar ettiler, hem servis ettiler.

- Ziyarette bir şey alıp veriyorsunuz, o nedir?


Karşılıklı hediyeleşme yaptık, o kadar. Ya İsmail Bey, geçin bunları. Fotoğrafı tetkik edene kadar ülkeye hizmet edelim ya. Nureddin Bey çekirdekten siyasetçi bir arkadaşımız. Çalışkandır, gayretlidir. İsabetli bir atama olmuştur. Tebrik ediyoruz.

İLHAN İŞBİLEN BİZİ YAKAN PAÇA GÖTÜRDÜ

- Vazife gereği soruyorum; fotoğrafın hikayesi nedir?

ABD'ye davet ettiler, gittik. (Şimdi) içeride olan İzmir Milletvekili İlhan İşbilen de vardı. Israrlı şekilde, neredeyse bizi yaka paça ederek götüren adam da odur. İyi niyetle gidilmiş.

DEVLET ADINA ZİYARET ETMEDİK


- Resmi ziyaret miydi?

Devlet adına gidilmiş değil. Yurtdışına gittiğimizde bir çok davete icabette bulunuruz. CHP'liler de vardı. O zaman bu grubun CHP'lilere daha farklı yaklaştığını gördük.

- CHP'liler Pensilvanya'ya sizinle beraber geldi mi?

Nasıl ifade edeyim, doğru bir şey söylemek açısından...

- Geldiler mi, gelmediler mi?


Hep testten geçtiğimiz için iki şıktan birini şey yapıyorsunuz. Ben ABD'de FETÖ'nün organize ettiği bazı programlarda gördüm onları.

- Sizinle beraber mi?

Evet.

- Peki Pensilvanya'ya geldiler mi?

Beraber gitmedik.


- Görüşmede ne söyledi, Gülen?

Çok fazla bir şey konuşmadık. Biraz da rahatsızdı.

- Siz ne söylediniz?

"Bir soru" diyorsun, şey yapıyorsun. Teşekkür ederim. Söylemem gerekeni söyledim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap