SON DAKİKA



Haber > Gündem > Norveç'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Norveç'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

02 Şubat 2023 Perşembe - 14:58




Norveç'in Ankara Büyükelçisi, ülkede 'Kuran yakma' eylemi gerçekleştirileceği bilgisi alınması üzerine Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Bakanlığın açıklamasında "Bu eyleme izin verilmemesini beklediğimiz vurgulanmıştır" denildi





Norveç'in Ankara Büyükelçisi, Norveç'te yarın 'Kuran yakma eylemi' gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Bakanlık açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: 

Norveç’te yarın (3 Şubat) kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi biraz önce Bakanlığımıza çağırılmıştır. Büyükelçi’ye, Norveç’in açıkça nefret suçu niteliğindeki söz konusu provokatif eylemin engellenmemesi yönündeki yaklaşımını en güçlü şekilde kınadığımız ve bu tutumun kabul edilemez olduğu iletilerek, bu eyleme izin verilmemesini beklediğimiz vurgulanmıştır.
Dışişleri Bakanlığı daha önce İsveç ve Hollanda'nın Ankara büyükelçilerini Kuran yakma eylemleri nedeniyle görüşmeye çağırmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap