SON DAKİKA



Haber > Gündem > ''Normalleşme'' sürerken Türkiye'de salgınla ilgili kritik uyarı

''Normalleşme'' sürerken Türkiye'de salgınla ilgili kritik uyarı

14 Mayıs 2020 Perşembe - 09:15




Sinir bilim ve Genetik Uzmanı Doç.Dr. Çağhan Kızıl, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son açıklamalarını değerlendirdi. Kızıl, salgın değerinin yüksekliğine dikkat çekerek “Salgın hala genişliyor” dedi.





Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’deki ortalama R0 oranının (virüs bulaştırma) 1,56 olduğunu söyledi. Koca, şu ifadeleri kullandı:

TÜRKİYE GENELİ RO DEĞERİ: 1.56

”R0 değerinin İstanbul’da bir bölgede 16ya kadar çıktığını biliyoruz ama il bazında baktığımızda 4,5 ila 5’i gördüğümüz dönemler oldu. Şu anda Türkiye genelinde 1, 56 olduğunu söyleyebilirim. R0 değerinin İstanbul’da bir bölgede 16ya kadar çıktığını biliyoruz ama il bazında baktığımızda 4,5 ila 5’i gördüğümüz dönemler oldu. Şu anda Türkiye genelinde 1, 56 olduğunu söyleyebilirim.”

SALGIN HALA GENİŞLİYOR

Bakan Koca’nın “RO değeri 1.56” açıklamasını değerlendiren Sinir Bilim ve Genetik Uzmanı Doç.Dr. Çağhan Kızıl, “Salgın hala genişliyor” uyarısında bulundu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap