SON DAKİKA



Haber > Gündem > Normalleşme haritasında mavi kalmasının 3 sırrı

Normalleşme haritasında mavi kalmasının 3 sırrı

02 Mart 2021 Salı - 12:33




Canlı yayında normalleşme adımlarını değerlendiren Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, bölgesinde mavi kategorideki tek il olan Uşak'ın durumuyla ilgili de konuştu. Kentte aşılama hızının yüksek olduğunu belirten Ertuğrul, 65 yaş ve üstünün zamanını evinde geçirmesinin ve kurallara uyulmasının vaka sayısını düşürdüğünü söyledi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamayla Türkiye'de vaka sayılarına göre bölge bölge kontrollü normalleşme başladı. Vaka sayısına göre düşük ve orta riskli illerde kısıtlamalar esnetilirken, haritada İç Ege bölgesinin mavi kategorideki tek ili olan Uşak'ın durumu ise büyük merak konusu oldu. Normalleşme adımlarını CNN Türk canlı yayında değerlendiren Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, Uşak'ın başarısındaki 3 sırrı da açıkladı.

"UŞAK'TAKİ VATANDAŞLARIMIZ BEN MASKEMİ ÇIKARTAYIM DEMEMELİ"

Kuzey komşusu Kütahya'nın 'yüksek riskli' ve diğer komşularının 'orta riskli' olarak çevrelediği Uşak'ın 'düşük riskli' mavi renkte yer alması dikkat çekerken Prof. Dr. Ertuğrul konuyla ilgili şunları söyledi;

"Bütün işimiz sayılar bizim. Uşak'ta aşılama hızımız yüksek bu birincisi. Bir diğeri de 65 yaş ve üstü daha fazla evde kalıyor. Ayrıca vatandaşların da kurallara daha dikkatli uyduğunu belirterek burada onları tebrik etmek gerekiyor. Afyon'dan Kütahya'dan Denizli'den vatandaşlarımız hafta sonu Uşak rahat diye oraya akın etmemeli ya da Uşak'taki vatandaşlarımız ben maskemi çıkartayım gibi bir hareket gerçekleştirmemeli."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap