SON DAKİKA



Haber > Gündem > Nizami'nin idamına Diyanet’ten tepki

Nizami'nin idamına Diyanet’ten tepki

11 Mayıs 2016 Çarşamba - 15:36




Diyanet İşleri Bakanı Görmez, Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi'nin lideri Nizami'nin idamının hukukla ilgisi olmadığını belirterek, "Tamamen siyas





Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Tanzanya Başmüftüsü Şeyh Ebubekir Zübeyir Mbwana ve beraberindeki heyeti kabulünün ardından soruları cevapladı. Bangladeş'te Cemaati İslami Partisi liderlerinden ve Tarım ile Sanayi Bakanı olarak görev yapmış olan Motiur Rahman Nizami'nin idamına yönelik bir soru üzerine Görmez, Bangladeş'teki bazı sivil toplum örgütlerinin kendilerini ziyaret ederek idamların önlenmesi için Türkiye'den aracılık yapmalarını istediklerini ifade etti.

"TÜRKİYE ELİNDEN GELENİ YAPTI AMA..."

Türkiye'nin elinden geleni yaptığını vurgulayan Görmez, "Maalesef bu idamlar önlenemedi" diye konuştu. "Bir toplumun mevcut gençlerini baskı altında tutmak için yaşlı insanları bu şekilde haksız yere idam etmek, bugünün dünyasına yakışan bir şey değildir" diyen Görmez, "Bize yakışmayan bir husus da başka dünyalarda bir din adamının ayağına diken battığında ayağa kalkan dünyanın bu idamlar karşısında sessizliğidir" dedi.

Bu idamların hukukla ilgisinin olmadığını vurgulayan Görmez, "Tamamen siyasi idamlar, toplumu baskı altında tutmak için başvurulan yanlış yöntemler. Buna rağmen çağdaş dünyanın hiçbir yerinden ses çıkmamış olması da gerçekten üzüntü verici. Bizim de büyük bir üzüntü ile karşıladığımızı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap