SON DAKİKA



Haber > Gündem > NİYE SOYDURUYORSUN BENİM VATANDAŞIMI?

NİYE SOYDURUYORSUN BENİM VATANDAŞIMI?

12 Mayıs 2018 Cumartesi - 09:30




CHP’li Muharrem İnce, Trabzon’dan hükümete seslenerek, “Yabancı sermaye fındığı kavanoza koyarak 11 milyon dolar kazanıyor. Niye soyduruyorsun vatanda





■ MERYEM AKGÜN

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Trabzon’da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililerle bir araya geldi. Muharrem İnce’ye toplantıda birçok CHP milletvekili eşlik etti. Eşlik edenler arasında eşi Ülkü İnce ve Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen de vardı. 24 Haziran seçimlerine yönelik konuşan İnce, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

EKONOMİ DÜZGÜNSE...

Türkiye ekonomisine doping verildiğini ve bu dopingin yan etkileri ile zararlarının ortaya çıktığını belirten İnce, “Şekeri, kolesterolü yükselmiş bir ülkede doktor artık tedavi edemiyor. 16 senedir aynı doktor... Yapılacak tek iş var: Bu doktoru değiştireceğiz, yoksa hasta ölecek! Ekonomi düzgünse, eğer işler iyiye gidiyorsa, çocuklarımızın iş bulması gerekmez mi? Ama ne yazık ki bunların hiçbirisi olmuyor. Ekonomiye doping yapıldı” dedi.

VEBALİ VAR


Toplantıda, seçimde kazanması halinde yardımcılarının kimlerden oluşacağı yönünde bir soru üzerine de konuşan İnce, şunları kaydetti: “Yardımcılar için kafamdan geçen isimler var tabii ki. Öyle devasa hak verilmiş ki Cumhurbaşkanına, ben zaten bu yetkilerin bazılarını kullanmayacağım. Kullanamam korkarım. Günahı, vebali var. Mesela bütçeyi Meclis'te milletvekilleriyle birlikte yapacağım. Bunu Tayyip Erdoğan da yapmamalı, ben de yapmamalıyım. Bu yanlıştır.”

YARDIMCISI OLURUM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ikinci tura kalması halinde tutumun ne olacağı sorulan İnce, şu yanıtı verdi: “Beni yardımcısı yaparsa olurum. Hiç öyle bir kompleksim yok. Otobüsün üstüne binerim, karış karış Türkiye'yi gezerim seçilmesi için. Biz memleket derdindeyiz, Muharrem İnce'ye koltuk aramıyoruz biz. Bu ülkeye demokrasi gelecek. Ayağa kalkmayan yargıçlar istiyorum. Çay toplayan, düğme ilikleyen yargıç istemiyorum.”

FINDIK VE ÇAY

İnce'ye çay üreticilerinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek için çay filizleri hediye edildi. İnce, fındık için “Yabancı sermaye Eskişehir’de fabrika kuruyor, 22 bin kişi çalışıyor, yaptığı tek şey senin 3,5 milyon çalışıp, 3 milyon dolarlık ürettiğin fındığı kavanoza koymak. Senin fındığını senin ülkende kavanoza koyarak 11 milyon dolar kazanıyor. Niye soyduruyorsun benim vatandaşımı? Hani milliydiniz, yerliydiniz?” ifadelerine yer verdi.  İnce, Trabzon’dan sonra Rize’ye geçerek orada miting gerçekleştirdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap