SON DAKİKA



Haber > Gündem > Neden Ömer Yıldız?

Neden Ömer Yıldız?

10 Şubat 2015 Salı - 11:41








Maçka eski belediye başkanı ve aynı zamanda Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız Trabzon siyasetinde etkin bir isim. Yıldız siyaseti bugüne kadar hizmetle taçlandırmasını bilmiştir. Anavatan Partisi kuruluşunda Trabzon'da etkin rol almıştır. Maçka'da uzun yıllar sonrasında ilk kez sağ partiden belediye başkanlığını Maçka Ömer Yıldız ile yaşadı. Yıldız Maçka'ya Belediye Başkanı olduğu dönem ilçenin her alanda önemli hizmetlere ihtiyacı vardı. Yıldız Maçka'da görev yaptığı dönemde birçok hizmet yaptı.

Maçka'ya 5 okul, 1 yüksek okul, standartlara uygun 1 futbol sahası, hastane, belediye binası, Maçka merkezde 4 adet dinlenme parkı, gençlik merkezi, KYK yurdu, Halk Eğitim Merkezi, Askerlik Şubesi binası, Maçka Sağlık Meslek Lisesi gibi birçok önemli hizmetler kazandırmıştır. Ömer Yıldız belediye başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra bir ara Trabzon'da Demokrat Parti il başkanlığı görevini yürüttü. Karadeniz bölgesinde ilk özel üniversiteyi yine bölgeye Ömer Yıldız kazandırdı. Ömer Yıldız bölgeye üniversite kazandırmak için çaba harcarken karşısında ciddi zorluk çıkaran bir siyasi blok olmasına rağmen o hiç eleştirmeye girmeden ‘Üniversiteyi eğitim ve öğretime açmalıyım’ dedi ve bunu başardı.

Ömer Yıldız için son dönemde AK Parti’den Trabzon'da milletvekili adayı olacak söylemi şehirde ciddi bir heyecan yarattı. Ömer Yıldız 18 ilçenin hepsinde en çok tanınan siyasetçilerin başında gelir. Trabzon'da AK Parti’ye ciddi katkı sağlar. Belediye başkanlığı yapması kendisi için bir avantaj. Şu anda AK Parti’de görev yapan birçok ilçe başkanı Ömer Yıldız ile iyi ilişkiler içerisinde olmasının yanı sıra en iyi dostu konumunda. Bu da gösterir ki Ömer Yıldız Trabzon siyasetinde milletvekili olması durumunda AK Parti teşkilatları ile en iyi çalışabilecek isimlerden biri. Diğer yandan AK Parti bu seçimde en az 400 milletvekili diyor. Anayasa değişikliği için bu şart. Bu doğrultuda Ömer Yıldız Trabzon'da AK Parti’ye en az kendi çabasıyla 40 bin oy getirebilecek bir isim. Yıldız'ın her kesimden ciddi bir seven kitlesi mevcut.

Üniversitede 10 bin öğrenciyi de göz önünde bulundurursak bu dönem Trabzon'da AK Parti, parti oyları hariç farklı siyasi partilerden oy getirebilecek isim Ömer Yıldız’dır. Yıldız, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu üniversiteye davet edip öğrencilerle buluşturmasında tüm öğrenciler Başbakan'ı ayakta alkışladı. Bu belki de bir özel üniversitede ilk olmuştur. Eğer AK Parti Trabzon'da söylendiği gibi Ömer Yıldız ismine listelerinde yer verirse bunda kazanan parti olur, Trabzon şehri olur. Benden söylemesi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap