SON DAKİKA



Haber > Gündem > Necmettin Batırel'in Özgür Demirtaş ısrarı: İşin içindesin otur yerine

Necmettin Batırel'in Özgür Demirtaş ısrarı: İşin içindesin otur yerine

19 Temmuz 2022 Salı - 12:32




‘Şakkadanak’ Necmettin Batırel yüksek enflasyonun 1 numaralı sorumlusunun Finans Profesörü Özgür Demirtaş olduğunu ileri sürmüştü. Özgür Demirtaş'ın tepki gösterdi Batırel'den cevap geldi...





‘Şakkadanak dolar satarım’ sözüyle gündem olan yandaş ekonomi yazarı Necmettin Batırel, 16 Temmuz’daki “Körle yatan şaşı kalkar” başlıklı yazısında ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın da adını vermeden ‘yüksek enflasyonun sorumlusu’ ilan etmişti.

Özgür Demirtaş ise milligazete.com.tr’nin söz konusu haberini alıntılayıp Necmettin Batırel’in bu ifadelerine, “Ahahahahhahahaaaahabaaahahaha. Yok artık Necmettin Bey. Bir an şaka sandım. Vallahi demiş billahi demiş. Akıllarını yitirmeye başladılar. ” şekline tepki göstermişti.

Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel, bugünkü “Otur bakiim yerine!” başlıklı yazısında Prof. Dr. Özgür Demirtaş’a tepki gösterdi. Batırel, “Arkadaş bunu üzerine alarak sahiplendiğine göre, demek ki işin içinde var. Yarası olan gocunur. Yoksa susar oturur. Otur bakiim yerine!..” dedi.

Necmettin Batırel’ın Özgür Demirtaş’a tepki gösterdiği yazısının ilgili bölümü şöyle:

“ÖNEMLİ NOT: “Körle yatan şaşı kalkar” başlıklı yazımda hiç isim vermeden bazı finans profesörlerini halkın tasarruflarını yanlış yönlendiriyorlar, diye eleştirmiştim. Bunlardan bir tanesi üzerine alınmış. Vay sen beni kastettin diyerek yemin ediyor. Ben kimseyi hedef göstermedim. Olsaydı açık açık yazardım. Allah’tan başka kimseden korkmam. Ama o arkadaş bunu üzerine alarak sahiplendiğine göre, demek ki işin içinde var. Yarası olan gocunur. Yoksa susar oturur. Otur bakiim yerine!..”

Necmettin Batırel, Finans Profesörü Özgür Demirtaş'ın yer aldığı 2017 yılındaki CNN Türk canlı yayında “10 milyar doları şakkadanak satarım.” çıkışıyla gündeme gelmişti.


YÜKSEK ENFLASYONUN SORUMLUSU BAZI FİNANS PROFESÖRLERİDİR

Necmettin Batırel, 16 Temmuz 2022 tarihindeki “Körle yatan şaşı kalkar” başlıklı yazısında, “Bugün, içinde bulunduğumuz yüksek enflasyonun 1 numaralı sorumlusu kamuoyunda bazı finans profesörü olarak bilinen yıkıcılardır. Bunlar sürekli Türk lirasının ve Türk ekonomisinin aleyhinde yıllarca yorum ve görüş yayınlayarak halkı zehirlediler. Vatandaş bunları adam zannetti, korktu, elinde ne varsa yoksa dövize çevirdi, kendini garantiye aldığını zannetti. Oysa farkında olmadan enflasyon canavarını besledi, büyüttü şimdi herkesi yiyor. Bu köşede Türk’ün Türk’ten başta dostu yoktur, kendi paranıza güvenin onu yıkmayın diye söylemekten dilimde tüy bitti.” ifadelerini kullanmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap