SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ne fark var?

Ne fark var?

12 Şubat 2019 Salı - 12:24




Aradan tam 17 yıl geçti ama. o günlerle bugünlerin ne farkı var





Yıl: 1942. Vatandaş karne ile ekmek kuyruğunda… Cumhurbaşkanı İsmet İnönü II. Dünya Savaşı’na girmemek için tasarruf tedbirleri almış

Savaşta ekmek kuyruklarını  gördük biz

KARNEYLE EKMEK ALIYORKEN

■ II. Dünya Savaşı yılları... İnönü'nün yönetimde olduğu dönem. Ekmek karne ile dağıtılıyor, petrol, şeker, yağ, tüpgaz kuyrukları uzayıp gidiyordu. 20. yüzyılda patlak veren ve yaklaşık 50 milyon insanın yaşamını yitirdiği savaş Türkiye Cumhuriyeti'ni de derinden etkilemişti. Toprak bütünlüğünü korumayı amaçlayan Türkiye'de halkın yaşam için verdiği mücadele fotoğraf karelerinde yer almıştı.


Yıl: 2019. Teknoloji çağındayız. Çağ atlamışız! ‘Level’ları (seviye) aşmışız. Tarım ülkesi olan Türkiye acı ki çadırlarda sebze meyve satıyor

Uzay çağında çadırda satışa da  tanık olduk

BELEDİYEDEN SEBZE DÖNEMİ

■ Yıllar yılları kovaladı, artık ekmek ve yağ kuyrukları bitti dendi, bilişim çağında olduğumuz söylendi. Ama ne acı ki, Türkiye'nin bi tık ileri gitmesi gerekirken geçmişe sürüklendiği manzaralarla karşılaştık. Son süreçte fahiş meyve sebze fiyatlarına önlem için tanzim satış noktaları kurulması kararlaştırılmıştı. Bu karar dün itibariyle uygulamaya konuldu. Yani çadırda satış dönemine girdik.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap