SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ne Avrupası ne de Amerikası Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur

Ne Avrupası ne de Amerikası Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur

10 Ağustos 2022 Çarşamba - 11:33




Siyasi arenada bir türlü çözülmek bilmeyen F-35 ve F-16 krizi Amerika-Türkiye İlişkilerini sekteye uğrattı. Mikrofon uzattığımız vatandaşlar ise, “Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur!” dedi





Türkiye ile Amerika arasında uzun zamandır devam eden F-16 ve F-35 krizi bir türlü çözülmek bilmiyor.  Türkiye ilk önce F35’ler için ödeme yaptıysa da Amerika Rusya ile olan S-400 anlaşmamızdan sonra anlaşmadan tek taraflı caydı… Sonra ne olduysa o caymadan sonra oldu. Amerika durmadı dibimizdeki gayri resmi statüdeki Yunan adalarına asker yığıp, Yunanistan üzerinden bize gözdağı vermeye başladı. Türkiye olarak biz olayı diplomatik yönlerden çözmeye çalışsak da hala bekliyoruz. Biz de bu konuyu hem vatandaşlara hem de siyasileri sorduk. İşte böyle yanıt aldık.

ÇIKARLARI İÇİN

Amerika’nın hiçbir konuda samimi davranmadığını dile getiren Ahmet Bey, “Eski liderlerin zamanında Amerika’da Türkiye’nin haritadaki yerini kimse bilmiyordu. Şimdi kime sorursanız sorun bizi herkes biliyor. Amerika ne kadar dost görünse bile dost değildir. Yunanistan adalarına yığdığı asker ve silahlardan amacının ne olduğunu biliyoruz. Müttefik olarak görünüyor ama samimi değil.  F-35 uçaklarımızın parası ödenmesine rağmen hala verilmedi. Amerika tek başına bir güç olduğu için istediği gibi davranabiliyor. Ama biz öyle değiliz. Bence müttefik değiliz. Yapılan işbirliğine de karşıyım” dedi.  İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise, “Amerika’nın dostluğuna inanmıyorum. Bunu yıllardır görüyoruz. Çıkarları için bizim yanımızda görünüyor.  Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN KUVVETLİ: AK PARTİ’NİN SORUNLARI ÇÖZME KABİLİYETİ YOK

Öte yandan konuyla alakalı açıklamalarda bulunan İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, şu ifadelere ver verdi: “Amerika F-35 konusunda anlaşmayı tek taraflı fesih etti. Şimdi bu paranın ya iadesini ya da bizdeki F-16’ların modernizasyonu için bu paranın kullanılması yönünde Türkiye’nin bir talebi var, fakat şu ana kadar herhangi bir cevap gelmedi. Türkiye haklı olarak S-400 aldı. Amerika bu duruma karşı çıktı. Asıl olay buradan koptu. Amerika’nın F-35’leri yine onların iddiasına göre, hiçbir hava savunma sistemine yakalanmayacak. Fakat öyle görülüyor ki F-35’lerle S-400’lerin bir ülkede olması halinde, S-400’lerle F-35’ler vurulması halinde Amerika’nın projesi çöpe gider. Türkiye istediği yerden silah alabilir ama buna rağmen Amerika’nın bize karış bir ambargosu var. S’400’leri de aktif hale getirip kullanmadık. Şu an nerede oldukları meçhul.  F-35’i de alamadık ve Türkiye büyük bir problemin içine girmiş oldu.  AK Parti iktidarının bunu çözebilecek kabiliyeti bana göre yoktur.  İnşallah önümüzdeki seçimlerde hem Amerika’yla Hem de Rusya’yla ilişkilerimizi iyi tutup, sorunları çözeceğiz.”

HABER: EMİN SARAÇ
GÖRÜNTÜ: EROL TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap