SON DAKİKA



Haber > Gündem > NATO Türkiye'ye kalkan oluyor

NATO Türkiye'ye kalkan oluyor

03 Aralık 2015 Perşembe - 09:46




Rusya’nın Suriye’ye S-400 füzesi konuşlandırması, NATO’yu harekete geçirdi. İttifak, Türkiye’de konuşlu gücünü artırma kararı aldı.





NATO, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak düşürme krizinin ardından, Türkiye’ye konuşlu bulunan unsurlarını artırma kararı aldı. NATO ülkeleri, hem Türkiye hava sahasını korumaya hem de DAEŞ operasyonuna katılmaya yönelik “güç takviyesi” yapacak. Türkiye’ye konuşlandırılacak gücün boyutuna bağlı olarak, İncirlik dışında, Diyarbakır başta olmak üzere ilave üslerin müttefik ülkelerin kullanımına açılabileceği belirtildi.

RUSYA’NIN S-400 ATAĞINA YANIT

NATO’nun kararında, Rusya’nın Suriye’de S-400 hava savunma füze sistemi yerleştirmesi de etkili oldu. Çünkü S-400 sistemlerinin “karadan karaya” taarruz özelliği bulunmuyor. DAEŞ’in elinde uçak ve balistik füze yok. Bu durumda, S-400 sisteminin tek olası hedefi NATO uçakları olacak. NATO’nun Türkiye’ye takviye hava savunma sistemi göndermesi kararının arka planında Rusya’nın Türk hava sahasını ihlal etmesi bulunuyor. NATO unsurları, Türk hava sahasını Rus ve Suriye uçaklarından koruyacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap