SON DAKİKA



Haber > Gündem > NATO: Rusya uyarıya zaman kalmadan Ukrayna'yı işgal edebilir

NATO: Rusya uyarıya zaman kalmadan Ukrayna'yı işgal edebilir

16 Şubat 2022 Çarşamba - 12:33




Rusya'nın geri çekilme açıklamasına rağmen askeri yığınağını sürdürdüğünü belirten NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Moskova'nın diplomasiyi seçmesini umduğunu söyledi. İttifakın en kötüsüne de hazırlıklı olduğunu vurgulayan Stoltenberg, "Ukrayna sınırındaki Rus askeri sayısı artmaya devam ediyor" dedi.





Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşecek NATO savunma bakanları toplantısı öncesinde gazetecilere açıklama yapan ittifakın Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna sınırından çekildiği söylenen Rus birliklerine ilişkin henüz bir kanıt görmediklerini kaydetti.

"Rusya askeri yığınağını devam ettiriyor" diyen NATO Genel Sekreteri, şimdiye kadar gerilimi azaltan adımların atıldığına ilişkin bir kanıt görmediklerini söyledi.

Stoltenberg, "Rusya her zaman askerlerini geriye veya öne doğru hareket ettiriyor, bu geri çekilme anlamına gelmez" ifadesini kullandı:

"Rusya, uyarı için zaman kalmayacak sürede Ukrayna'ya saldırma kapasitesini devam ettiriyor. Ukrayna sınırlarındaki Rus askerlerinin sayısı artamaya devam ediyor.

Rusya'nın diplomasi yolunu seçeceğini umuyoruz. Rusya'ya görüşmeye hazır olduğumuz mesajını vermeye devam edeceğiz."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap