SON DAKİKA



Haber > Gündem > NASA duyurdu: Ayak basan ilk kadın olacak

NASA duyurdu: Ayak basan ilk kadın olacak

14 Mayıs 2019 Salı - 18:33




ABD Havacılık ve Uzay Ajansı NASA, 2024 yılına kadar Ay yüzeyine bir kadın astronot çıkaracağını açıkladı.





Teknoloji haberleri sitesi The Verge'de yer alan habere göre, NASA  Direktörü Jim Bridenstine, 2024'e kadar gerçekleştirilmesi planlanan yeni Ay  görevi kapsamında dünyanın uydusuna ayak basacak ilk astronotun kadın olacağını  duyurdu.

Bridenstine, yeni göreve ABD'li astronot Neil Armstrong'un Ay'a ilk  kez ayak bastığı "Apollo" görevine atıfla, Yunan mitolojisindeki tanrı Apollo'nun  kız  kardeşi Artemis'in adının verildiğini belirtti.

"Artemis" görevi kapsamında 1 kadın ve 1 erkek astronotun sırayla Ay  yüzeyine ayak basmasının planlandığını ifade eden Bridenstine, "Benim 11 yaşında  bir kızım var. Onun da kendisini Ay'a ayak basmaya aday bir rolde görmesini arzu  ediyorum." dedi.

NASA, Apollo görevi kapsamında 1969-1972 yıllarında Ay'a 12 astronot  çıkarmıştı. Bunların tamamı erkek astronotlardı.

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) adına "Vostok 6"  mekiğiyle 16 Haziran 1963'te yörüngede yolculuk yapan kozmonot Valentina  Tereşkova, uzaya çıkan ilk kadın unvanını aldı.


Uzaya çıkan ilk ABD'li kadın ise 1983 yılında Challenger mekiği ile  uzaya giden Sally Kristen Ride olmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap