SON DAKİKA



Haber > Gündem > Namaz kılmayan hayvandır!

Namaz kılmayan hayvandır!

13 Haziran 2016 Pazartesi - 17:24




Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın TRT'de yayınlanan bir iftar programında, 'Namaz kılmayan hayvandır' sözlerine hem Diyanet'ten hem de Ankara Üniversitesi'nd





Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın TRT'de yayınlanan bir iftar programında, 'Namaz kılmayan hayvandır' sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kur'an-ı Kerim ayetlerinden ve konuya ilişkin diğer dini metinlerden böyle bir çıkarımda bulunmak İslam'ın hikmet dili ve rahmet mesajıyla bağdaşmaz" denildi.

"İSLAM'IN HİKMET DİLİ VE RAHMET MESAJIYLA BAĞDAŞMAZ"

Diyanet'ten yapılan açıklama şöyle:

"Bir televizyon programında sarf edilen ifadelere bağlı olarak Diyanet İşleri Başkanlığımıza yoğun sorular üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Dinimizde namazın yeri, önemi ve değeri herkesçe bilinmektedir. Ancak insanların inanç ve ibadet özgürlükleri hedef alınarak tezyif ve tahkir edilmesi asla kabul edilemez. Kur'an-ı Kerim ayetlerinden ve konuya ilişkin diğer dini metinlerden böyle bir çıkarımda bulunmak İslam'ın hikmet dili ve rahmet mesajıyla bağdaşmaz"


ANKARA ÜNİVERSİTESİ: TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın TRT de yayınlanan bir iftar programında, 'Namaz kılmayan hayvandır' sözlerine ilişkin açıklama yaptı. A.Ü. İlahiyat Fakültesi Dekanı İsmail Hakkı Ünal açıklamasında, "Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Aşkar, TRT'de yayınlanan bir iftar programında, 'namaz kılmayanların hayvan olduğunu' ifade eden talihsiz bir açıklama yaparak, İlahiyatçı akademisyenler bir yana, sağduyu sahibi hiçbir Müslümanın kabul etmeyeceği bir konuşma yapmıştır. Bu konuşmayı Fakülte Dekanı olarak başta şahsım ve diğer öğretim üyelerimizin asla tasvip etmediğini belirtmek isterim. Muhtemelen maksadını aşan bir ifade de bulunan adı geçen öğretim üyemizin de yanlış anlamalara meydan vermemek için, bu beyanıyla ilgili bir düzeltme ve açıklama yapması uygun olacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HÜKÜMETDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, TRT ekranlarında yayınlanan bir programda sarf ettiği, "Namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan hayvandır' sözleriyle tepki çeken Prof. Dr. Mustafa Aşkar ile ilgili soruyu cevapladı.

Nurettin Canikli, "Sadece bir haber olarak TRT'deki program kulağımıza geldi. Zaten suç unsuru varsa gerekli işlemler mahkemeler tarafından yapılır. Bakanlar Kurulu olarak bizim bir adım atmamız mümkün değil. Elbette herkesin bir görüşü vardır. Suç olarak telakki ediliyorsa savcılar harekete geçer gereğini yapar. Şahsi görüşümüzün açıklanması farklı yorumlara sebep olabilir" diye konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap