SON DAKİKA



Haber > Gündem > Nagehan Alçı'dan HDP'ye 'Erdoğan' çağrısı!

Nagehan Alçı'dan HDP'ye 'Erdoğan' çağrısı!

07 Şubat 2022 Pazartesi - 15:38




Nagehan Alçı'dan HDP'ye 'Erdoğan' çağrısı geldi. Alçı, Erdoğan'ın rahatsızlığı nedeniyle HDP'nin iki eş genel başkanına 'Geçmiş olsun' mesajı paylaşması gerektiğini hatırlattı.





Nagehan Alçı'dan HDP'ye 'Erdoğan' çağrısı geldi. Habertürk yazar Alçı, HDP'nin iki eş genel başkanı Mithat Sancar ve Pervin Buldan'a seslenerek Erdoğan için 'geçmiş olsun' mesajı yayınlamaları gerektiğini hatırlattı.

HDP'nin iki eş genel başkanına mahalle baskısına aldırmadan bu adımı atmaları gerektiğini söyleyen Alçı, "Sizin bu nazik mesajınıza her siyasi partinin genel başkanına cevap verdiği gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nezaketle yanıt vereceğine inanıyorum." diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hastalığından sonra kendisi için geçmiş olsun mesajı yayınlayan tüm parti genel başkanlarına geri dönüş yaptığını belirten Alçı, "Bu siyasi nezaket tablosunda eksik olan ne?" diye sordu. Sorduğu sorunun cevabını da veren Alçı, şöyle yazdı:

"Eksik olan başta HDP olmak üzere tüm sosyalist-sol partiler. Sol'suz Türk siyasi hayatı gerçeği maalesef bu olayda da kendini belli etti."

Dikaktle süreci incelediğini belirten Alçı, "HDP'nin iki eş genel başkanı şu saate kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Geçmiş olsun" dileğinde bulunmamış. Eğer Mithat Sancar ve Pervin Buldan bu nezaketi gösterseydi de Tayyip Bey onlara geri dönüş yapmasaydı kesinlikle buradan Erdoğan'a seslenecek ve nezaket gereği yanıt vermesi gerektiğini söyleyecektim." dedi.

Köşesindan bizzat tanıdığım diyerek HDP eş Genel Başkanı Mithat Sancar'a seslenen Alçı şu ifadeleri kullandı:

"Mithat Hocam aranızdaki mesafe ne olursa olsun lütfen bu nezaketi gösterin. Ben sizin normal hayatta ne kadar kibar bir aydın olduğunuzu biliyorum. Sizi tanıyorum.

Koronavirüs hastalığına yakalanmış hiç tanımadığı bir insana bile "Geçmiş olsun ve acil şifalar" diyecek bir insansınız siz. Mahalle baskısına aldırmadan bu adımı atın lütfen. Sizin bu nazik mesajınıza her siyasi partinin genel başkanına cevap verdiği gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nezaketle yanıt vereceğine inanıyorum.

Milyonda bir oy alan partilere bile nezaketle cevap vererek çok doğru bir iş yapan Tayyip Erdoğan Türkiye toplumunda en aşağı yüzde 10 sosyal tabanı bulunan partinin genel başkanı olan size, en azından ülkemizin yüzde 10'unu teşkil eden yurttaşlarımıza saygısından nazik bir şekilde yanıt verecektir. Bu kadar kutuplaşmanın olduğu ortamda güzel olmaz mı bu tablo Sayın Mithat Sancar?"


HDP'nin bir diğer eş Genel Başkanı olan Pervin Buldan'a da seslenen Nagehan Alçı yazısına şöyle devam etti:

"Aynı şekilde Pervin Buldan'a da bu köşeden seslenmek istiyorum... Pervin Hanım da bu nezaketi gösterip Tayyip Bey ve Emine Hanım'a hitaben "Geçmiş olsun ve acil şifalar" mesajı paylaşsa yanlış mı olur?

Hiçbir siyasi düşmanlık, bir ciddi hastalıktan ötürü bir insana "Geçmiş olsun" denmesinin önünde engel olmamalı. Yanılıyor muyum Mithat Bey ve Pervin Hanım?

Aynı şeyi son dönemde çıkışlarıyla ses getiren, Marksist Türk solunun TBMM'deki tek temsilcisi olan TİP'in Genel Başkanı Erkan Baş'a da söylemek istiyorum. Yukarıda ifade ettiğim gibi eğer TİP lideri Erkan Baş'ın nazik "Geçmiş olsun" mesajına Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıt vermezse ben de buradan kendisini tenkit edeceğim.

TİP'in Marksist-Leninist çizgisine zıt bir insanım. Kendimi liberal-demokrat olarak tanımlıyorum ama Türk siyasi hayatı o kadar sol-suz bir ortam ki TİP gibi partilerin ve Erkan Baş gibi siyasetçilerin varlığını önemsiyorum. Mesela TİP'in hazırlattığı araştırma raporu "Duvar" adlı eser gerçekten çok özenli ve titiz bir çalışma olmuş. CHP bu kadar açık ve net kaleme alınan bir rapor hazırlatamazdı. Bu vesileyle "Duvar" isimli bu itina dolu raporu kaleme alan TİP'li Ahmet Şık, Bahadir Özgür, Ertuğrul Mavioğlu, Hakkı Özdal ve Timur Soykan'ı tebrik ederim.

Türkiye'deki "sözde muhalefet" odaklarını yani rejimin gerçek muhalifi olmayanları gördükçe Erkan Baş ve TİP'lilerin dili çok rijid bile olsa hakiki bir muhalefet odağı olma çabalarına da saygı duyuyorum. CHP içindeki Canan Kaftancıoğlu çizgisinin de TİP ile bütünleştiği kanaatindeyim.

Fakat tüm bunlar bir hastalık karşısında nezaket ve zarafet dolu bir "Geçmiş olsun" mesajının önünde de bariyer olmamalı"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap