SON DAKİKA



Haber > Gündem > Nagehan Alçı'dan, Bakan Soylu'ya sert tepki!

Nagehan Alçı'dan, Bakan Soylu'ya sert tepki!

09 Mart 2020 Pazartesi - 12:33




AK Parti'ye olan yakınlığıyla bilinen ve bu nedenle özellikle sosyal medyada çok sert bir şekilde eleştirilen gazeteci yazar Nagehan Alçı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi.





Hükümete yakın isimlerden Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Taksim'in kapatılmasını eleştirdi.

Alçı, "Kadın örgütleri, Dünya Kadınlar Günü’nde Taksim’e çıkmasın diye bir dünya kenti olan İstanbul’un ana arteri kapatılır mı? Kadınlardan bu kadar korkmayın" diye yazdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini de aktaran Nagehan Alçı şu ifadeleri kullandı;

“Neden Taksim’i açmamakta ısrar ediyorsunuz? Bariyerleri kaldırma olasılığınız var mı? Bırakınız geçsinler, bu gerginliğe ne gerek var Sayın Bakan?” diye sordum...

Süleyman Bey son derece kararlı bir sesle şunları söyledi ve aramızda şu diyalog geçti:


“Nagehan Hanım ben sizin kadın hakları hassasiyetinizi biliyorum. Zaten  belirlenen her yerde gösteri yapma hakları var kadınların. Önceden izin alıp istedikleri gibi yürüyüş düzenleyebilirler. Bakın Türkiye’nin her yerinde ve İstanbul’un çeşitli yerlerinde çok güzel organizasyonlar oldu bugün. Ben de size soruyorum bu Taksim ısrarı neden? Devletle inatlaşmak ve devlete meydan okumak niye? Buna müsaade edemeyiz! Bunların amaçları belli. Bizim önceden belirlediğimiz kurallar var, uymayıp, özellikle provoke ediyorlar.”

Taksim'de Feminist Gece Yürüyüşü'ne polis müdahalesi: 32 kadın gözaltındaTaksim'de Feminist Gece Yürüyüşü'ne polis müdahalesi: 32 kadın gözaltında

“Sayın Soylu, kadınlar zaten eziliyor. Habire cinayetlere kurban gidiyorlar. Bari Kadınlar Günü’nde yasaklar ve engellemeler yaşatmayıp, Taksim’i açsanız olmaz mı?” diye üsteledim...

“Erkekler kurallara uysun ama kadınlar olunca kural tanımamazlık kabul mu edilsin Nagehan Hanım? Olmaz öyle şey. Devlet buna izin vermez” yanıtını aldım.

Nagehan Alçı'nın yazısının tamamı için...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap