SON DAKİKA



Haber > Gündem > Nagehan Alçı çok şaşırdı: HDP illegal örgüt mü ki?

Nagehan Alçı çok şaşırdı: HDP illegal örgüt mü ki?

13 Mayıs 2020 Çarşamba - 14:01




"Hiçbir konuda anlaşamayan partiler konu HDP olunca otomatik olarak ‘devlet ittifakı’ oluşturuyorlar sanki. Bu parti illegal bir örgütse neden açık?"





Son günlerde İYİ Parti ile HDP arasında başlayan polemik hakkında bir yazı yazan Nagehan Alçı, HDP'ye karşı siyasetin ve yargının takındığı tutumu eleştirdi.

"HDP ve bitli yorgan" başlığı ile bir yazı kaleme alan Alçı, "Bu parti illegal bir örgütse neden açık?Madem cüzzamlı gibi köşe bucak kaçılacak, bitli yorgan gibi oradan oraya atılacak kadar sakıncalı, o halde bu parti neden kapanmıyor?" diye sordu.

Alçı'nın yazısı şöyle:

HDP bugün Türkiye’nin meşru bir partisi mi? Mecliste temsil ediliyor mu? Kapısında tabela asılı mı? Her sene yaklaşık 90 milyon TL hazine yardımı alıyor mu?

Evet.


Ancak buna rağmen Türk devleti ve yargısı ile neredeyse bütün siyasal partiler tarafından illegal ve kriminal bir örgüt muamelesi görüyor.

Hiçbir konuda anlaşamayan partiler konu HDP olunca otomatik olarak ‘devlet ittifakı’ oluşturuyorlar sanki. Bu parti illegal bir örgütse neden açık?

Madem cüzzamlı gibi köşe bucak kaçılacak, bitli yorgan gibi oradan oraya atılacak kadar sakıncalı, o halde bu parti neden kapanmıyor?

Var ama yokmuş gibi davranılan HDP bugün yüzde 10-11 blok ve değişmez bir sosyal tabana sahip. Bugünkü Türkiye nüfusundan hesaplarsak yaklaşık 8,5 milyon insan…

Bu azımsanmayacak bir yurttaş kitlesi demek. Ben HDP’ye yönelik mevcut tavrın o kitleyi rencide ettiğini ve onların bu ülkeye aidiyet hislerini zedelediğini düşünüyorum.


Bu işte bir yanlışlık var.

Yazının devamı için TIKLAYIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap