SON DAKİKA



Haber > Gündem > Musul'da 72 DEAŞ militanı öldürüldü

Musul'da 72 DEAŞ militanı öldürüldü

26 Kasım 2016 Cumartesi - 09:02




Musul'u kurtarma operasyonu kapsamında son 24 saat içinde 72 DEAŞ teröristinin öldürüldüğü açıklandı.





Irak'ın Musul kentini terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu çerçevesinde son 24 saatte 72 örgüt militanının öldürüldüğü, Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin ise kentin batısında ilerlediği açıklandı.

DEAŞ'E 24 SAATTE AĞIR DARBE

Orduya bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, Irak güçlerinin, Musul'un doğusunda 49, güneydoğusunda 10 örgüt militanını öldürdüğü açıklandı.

Açıklamada, örgütün silahlarından bir kısmının ele geçirildiği ve patlayıcıların etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Ortak Operasyonlar Komutanlığından Orgeneral Talib Şegati, "Emniyet güçleri teröristlere karşı mücadelede kısa bir sürede büyük tecrübe kazandı. Es-Sahil el-Eyser de yakında tamamen militanlardan temizlenecek." dedi.


Öte yandan, Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin Musul'un batısındaki Ummu Huceyra es-Sufla, El-Azel, Et-Tuffaha ve Hudayr köylerini DEAŞ'tan geri aldığı bildirildi.

Milislerin ayrıca, 13 örgüt militanını öldürdüğü, 2 araçlarını imha ettiği ve örgüte ait bir insansız hava aracını düşürdüğü aktarıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap