SON DAKİKA



Haber > Gündem > Musul saldırısı! Milli Savunma Bakanlığı'ndan sert tepki: Teröristleri kazdıkları hendeklere gömeceğiz!

Musul saldırısı! Milli Savunma Bakanlığı'ndan sert tepki: Teröristleri kazdıkları hendeklere gömeceğiz!

27 Temmuz 2022 Çarşamba - 18:00




Bu sabah saatlerinde Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na yönelik saldırıya ilişkin Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık saldırıya ilişkin ayrıntıları açıkladı. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı da saldırıya çok sert tepki gösterdi.





Irak’ta Musul’un kuzeydoğudaki El-Hadba semtinde bulunan Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binasının yakınlarına gece saatlerinde 2 adet roket düştü.

Olayda can kaybı yaşanmazken, çevredeki bina ve araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi. Görgü tanıkları, birçok ailenin evini terk etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Musul Başkonsolosluğu tarafından Irak basınına yapılan açıklamada, konsolosluk çalışanlarının saldırıda zarar görmediği belirtildi.

Musul Başkonsolosluğuna saldırı Dışişleri detayları paylaştı

MSB: ER YA DA GEÇ HESAP SORULACAK


Milli Savunma Bakanlığı'ndan da saldırıya ilişkin açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Musul Başkonsolosluğumuza yönelik alçakça saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı ile kimin sivillere ve sivil hedeflere saldırdığı bir kez daha görülmüştür. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden de er ya da geç diğer teröristler gibi hesap sorulacaktır. Iraklı kardeşlerimizle terörle mücadele ve sınır güvenliği için işbirliğine hazırız. Teröristlerin tuzaklarını başlarına yıkacak, bölgeyi kana boğma hayalleriyle birlikte onları kazdıkları hendeklere gömeceğiz!" denildi.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı da saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Musul Başkonsolosluğumuza 27 Temmuz sabah saatlerinde bir saldırı gerçekleşmiştir. Can kaybı yaşanmayan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve sorumluların biran önce adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz. Irak makamlarını diplomatik ve konsüler temsilcilikleri koruma sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.

Ülkemizin haksız şekilde itham edilerek hedef gösterildiği bir dönemde, Irak makamlarının çağrısı üzerine düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında bu saldırının gerçekleşmiş olması da vahim ve düşündürücüdür.

Bu vesileyle Irak makamlarına, terörle mücadeleye odaklanmaları ve toprakları üzerinden komşu ülkelere ve diplomatik temsilciliklere tehdit oluşturan terör mevcudiyetlerine son vermeleri çağrımızı bir kez daha yineliyoruz.


Musul Başkonsolosluğuna saldırı Dışişleri detayları paylaştı

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN SALDIRI AÇIKLAMASI

Katıldığı televizyon programında Bakan Çavuşoğlu da saldırıya ilişkin açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, "Irak'ta maalesef radikal gruplar, terör örgütleri halen mevcut. Bizlerin de desteğiyle gerek Suriye'de gerek Irak'ta artık güçlü değil. Ara ara ortaya çıkıyorlar. Bir taraftan PKK, PKK'nın orada mevcudiyeti güçlü. Onun dışında da milisler dediği gruplar var. Sonuçta provokasyonlar devam ediyor. Bu tacizler konusunda da Irak makamlarını her zaman uyarılarda bulunduk. Bizim misyonlarımızı koruma kimde? Irak yönetiminde. Bir terör mevcudiyedi var. Onların sorumluluğunda. Bunları yapamıyorsanız "Gelin beraber yapalım" diyoruz. Yapamıyorsanız biz bunu yapmak zorundayız. Provokasyonların sebebi de bu. Bu mücadeleyi biz güçlü bir şekilde yapıyoruz. Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı duyarak. Dün akşam ki provokasyon da bugüne kada yapılanların bir parçası." dedi.

AK PARTİ: SALDIRGANLAR BİR AN EVVEL YAKALANMALI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Çelik, "Musul Başkonsolosluğu’muza düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye’yi hedef alan terör odakları bunun bedelini mutlaka öderler. Irak makamları bu saldırganları bir an evvel yakalamalı ve hukuk önüne çıkarmalıdır. Planlı provokasyonlar neticesinde Türkiye’nin hedef gösterilmesi sadece terör odaklarının işine yarar. Kardeş Irak’la beraber bu terör odaklarına karşı mücadeleyi artırmalıyız. Türkiye’nin gücünü test etmeye kalkan terör odakları kararlı ve kesin bir cevapla karşılaşacaklardır. Terörle mücadelemiz yüksek meşruiyete ve kararlı bir iradeye sahiptir." ifadelerini kullandı.


  Musul Başkonsolosluğuna saldırı Dışişleri detayları paylaştı

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap