SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Müşterek irademizi daha da güçlendirecektir"

"Müşterek irademizi daha da güçlendirecektir"

02 Şubat 2013 Cumartesi - 12:13




Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Ankara Büyükelçiliği'nde meydana gelen patlama ile ilgili olarak ABD Başkanı Barack Obama'ya mesaj gönderdi. Cumhurbaş





Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Ankara Büyükelçiliği önünde meydana gelen patlamayla ilgili olarak ABD Başkanı Barack Obama'ya mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, mesajına "Sayın Başkan, değerli dostum" şeklinde hitapla başlarken, canlı bomba saldırısını ise "Menfur terörist saldırı" olarak nitelendirdi. Patlama nedeniyle duyduğu derin üzüntüyü ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti: "Bu hain eylemi Türk halkı ve şahsım adına şiddetle lanetliyorum. Bu çirkin saldırının sorumlularının kanun önünde hesap vermelerini teminen ilgili tüm kurumlarımız ABD'li muadilleri ile işbirliği içinde yoğun gayret sarf etmektedir. Hiç şüphesiz ABD kadar Türkiye'ye de yönelik olan bu saldırı, teröre karşı müşterek irademizi daha da güçlendirecektir. Türkiye, terörün her türü ile mücadelesini ABD ve diğer müttefikleriyle işbirliği ve dayanışma içinde sürdürmeye kararlıdır." PATLAMADA YARALANAN GAZETECİ TUNCAY'IN AİLESİNE "GEÇMİŞ OLSUN" DİLEĞİNİ İLETTİ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önündeki patlamada yaralanan gazeteci Didem Tuncay'ın ailesine "geçmiş olsun" dileğini iletti. Cumhurbaşkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Didem Tuncay'ın durumunu yakından takip eden Gül'ün talimatı üzerine, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Koray Ertaş, Tuncay'ın babası İsmail Tuncay ile telefonda görüştü. Gül'ün, "geçmiş olsun" dileğini aileye ileten Ertaş, Cumhurbaşkanı'nın olaydan büyük üzüntü duyduğunu aktardı. Görüşmede ayrıca, Didem Tuncay'ın sağlığına kavuşması için her türlü çabanın gösterileceği ifade edildi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap