SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mustafa Karaalioğlu: Seçim kanunu beyhude bir hamle değil

Mustafa Karaalioğlu: Seçim kanunu beyhude bir hamle değil

17 Mart 2022 Perşembe - 10:44




Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, “Muhalefetin bu hamleye vereceği cevap seçim kampanyasının ilk ve önemli işareti olacaktır” ifadelerini kullandı.





Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, AK Parti ve MHP’nin hafta başında TBMM’ye sunduğu seçim kanunu teklifi hakkında bir köşe yazısı kaleme aldı. 

“Bu girişim işe yarar mı?” diye soran Karaalioğlu, şunları yazdı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim için en ince ayrıntıyı ve en küçük oy imkanını bile kovalayan bir liderdir. Eğer, seçime kadar hayat pahalılığı, işsizlik, kur, faiz, dış politika gibi sorunlu ünitelerde uçağın burnunu yukarı kaldırabilirse seçim kanunundaki ince hesaplar Cumhur ittifakı lehine sonuç üretebilir. Ancak, ekonomik tablo değişmezse, sosyal gerilim bir parça çözülmezse ve iktidara uzun süredir oy kaybettiren faktörlerde düzelme olmazsa seçim kanununda çare aramak işe yaramaz. İlaveten, muhalefet de bu girişime aynı hacimde karşı hamleyle cevap verirse hiçbir kanun değişikliği iktidarın oylarını artırmaya yetmez. Bir anlamda, muhalefetin bu hamleye vereceği cevap seçim kampanyasının ilk ve önemli işareti olacaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap