SON DAKİKA



Haber > Gündem > Müslüm Baba'nın da dediği gibi… Yakarsa dünyayı ga

Müslüm Baba'nın da dediği gibi… Yakarsa dünyayı ga

08 Ocak 2019 Salı - 11:42




Türkiye Futbol Federasyonu ve Bankalar Birliği anlaşması sonucu futbol kulüplerinin milyonlarca lira borcu yapılandırıldı. Kredi çeken ve son yaşanan





ANLAŞMA BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Türkiye’de son dönemde yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle birçok firma konkordato ilan etmiş, esnaf borç batağına saplanmıştı. Yaşanan sıkıntı bununla bitmemiş, yine binlerce esnaf ve üretim yapan tesisler kredi borçları nedeniyle iflas bayrağını çekmişti. Bu gelişmelerin ardından TFF ve Bankalar Birliği arasında kulüplerin borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili anlaşma yapıldı. Milyon liralar yapılandırılırken, esnaf ve iş verenlerin elinden tutulmaması tepkiye neden oldu.

ÖNCELİK KULÜPLER OLMAMALI

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kulüplerin büyük bir borç batağında oldukları kesin. Ancak bunca iş veren, esnaf, üretim yapan binlerce tesis iflas ederken, yada iflasın eşiğine gelmişken, önceliğin futbol kulüpleri olması çok doğru bir hareket midir? Futbol kulüpleriyle yapılan bu anlaşma, bugünü kurtaracaktır. Peki 6 ay sonra aynı kulüplerin borç batağına saplanmayacağı garantisi var mıdır?” dedi.

ANLAŞMANIN ANLAMI YOK


Sözlerine şöyle devam eden Milletvekili Kaya, “Milyonlarca lira borcu olan kulüpler yapılandırmaya gittikten aylar sonra tekrar transfer sezonu açılacak. Öncelikle transfer sezonlarında menajerlere ödenen paralar, oynamayan ve kulübede oturan futbolcuların hesabına yatan miktarlar kontrol altına alınmalıdır. Aksi takdirde esnaf ve üretim yapan insanlarımızın yerine öncelik verilen bu yapılandırma anlaşmasının hiçbir anlamı kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Haber: Furkan YİĞİT

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
TFF

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap