SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mülakat ile ilgili çok önemli karar!

Mülakat ile ilgili çok önemli karar!

06 Haziran 2019 Perşembe - 11:05




Memur olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor.





KDK'den "öğretmen mülakatı" kararı. Bir öğretmen adayı mülakatta tüm soruları doğru yanıtladığı halde  yeterli puan alamadığı gerekçesiyle atanamadığını belirterek Kuruma başvurdu.  Başvuruyu incelemeye alan KDK, Bakanlıktan bilgi talep etti.
Bakanlığın gönderdiği bilgileri incelemeye alan Kurum, mülakata  katılan her adaya "Sözleşmeli Öğretmen Sözlü Sınav Değerlendirme Formu"nda  belirtilen beş konu başlığı değerlendirilecek şekilde, kapalı zarfta konular ve  ağırlıklarına göre hazırlanmış dört soru yöneltildiğini belirledi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, bu soruların hazırlanma kriterleri  konusunda da KDK'yi bilgilendirdi.
 
İnceleme sonucunda kapalı zarflarda yer alan soruların, adayların  kendileri tarafından seçilmesinin sağlandığını tespit eden Kurum, soruların  cevaplarının komisyon üyeleri tarafından değerlendirilirken bütün gerekçelerin  yazılı olarak kayıt altına alındığı sonucuna ulaştı.Söz konusu sınavın usulüne uygun yapıldığına karar veren KDK,  mülakatlarda yöneltilen soruların cevap anahtarlarının hazırlanmadığını  belirledi.
 



KDK, Milli Eğitim Bakanlığına, sözlü sınavların nesnellik,  tarafsızlık, şeffaflık, hesap verilebilirlik ilkelerine uygun yapılması amacıyla  bundan sonra düzenlenecek sözlü sınavlar öncesi soruların cevap anahtarının  hazırlanmasına, başarılı olamayanlara itiraz yollarının gösterilmesine ilişkin  tavsiyede bulunulması kararı verdi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap