SON DAKİKA



Haber > Gündem > Müezzinoğlu'ndan sigarada siyah paket açıklaması

Müezzinoğlu'ndan sigarada siyah paket açıklaması

15 Nisan 2016 Cuma - 16:26




Müezzinoğlu, sigarada ’siyah paket’ düzenlemesiyle ilgili henüz bir karar verilmediğini ifade ederek, "Değerlendirmeleri yapıyoruz. Bu, Dünya Sağlık Ö





Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’da Merinos Güreli Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Müezzinoğlu, 14 Nisan’da TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ’torba kanun’ tasarısında yer alan sigarayla ilgili düzenlemelerle ilgili soru üzerine, "Özellikle cami avluları, hastane bahçeleri, büyük alışveriş merkezlerinin giriş ve çıkışları, parklar ve çocuk parklarında sigara içmeyi yasaklayan, genel parklarda da belediyelerin yaptığı park alanının yüzde 25’lik bir bölümünde düzenlemeler olacak. Yine açık alan restoranlar, çay bahçeleri, plajların şezlonglarında yüzde 25 ile 50’lik bir alan üzerinde bir düzenlemeyi arkadaşlara sunduk" diye konuştu.

Sigarada siyah paket ile ilgili sorulan soruya Müezzinoğlu, "Sigarada ’siyah paket’ düzenlemesiyle ilgili henüz bir karar verilmedi. Değerlendirmeleri yapıyoruz. Bu, Dünya Sağlık Örgütü’nün bir teklifi. Avustralya’da bu uygulama var, ama artı-eksi boyutları var. Bu boyutları değerlendirdikten sonra sayın başbakanımıza durumu sunacağız. Onun verdiği karara göre de meclise bakış açımızı aktaracağız" açıklamasında bulundu.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının ateşe verdiği diyaliz merkezinin sorulması üzerine Müezzinoğlu, "Terör örgütünün insanlık dışı eylemlerini akılla, insani değerlerle ölçebilmek mümkün değil. Biz bunu artık neredeyse kanıksadık. Çünkü ambulanslarımıza ateş ettiler. Direksiyon başında acil hastaya giden şoförümüzü katlettiler. Ambulans ekiplerimizi alıkoydular, hastanelerimize bomba yüklü araçlarla tahrip ettiler. yaklaşık 45 civarında aile sağlığı merkezimizi tahrip ettiler. Terörün bu insanlık dışı yüzünü vatandaşlarımız gördü. Çok kısa süre sonra ümit ediyorum ki ya kazdıkları çukurlara gömülüp gidecekler ya da arkalarına bakmadan kaçıp gidecekler" şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap