SON DAKİKA



Haber > Gündem > Motosikletiyle Afrika'yı dolaşıyor

Motosikletiyle Afrika'yı dolaşıyor

14 Kasım 2016 Pazartesi - 11:19




Afrika kıtasını baştan aşağıya dolaşmak için motosikletiyle Türkiye'den yola çıkan Melih Yavaş, geçirdiği kaza nedeniyle ara verdiği turuna kaldığı ye





Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan 40 yaşındaki Melih Yavaş, Afrika kıtasını motosikletiyle geziyor. Mısır ve Sudan'ı geçerek Etiyopya'ya ulaşan gezgin, Kenya, Tanzanya, Malavi, Botsvana ve Namibya'yı da geride bırakarak Güney Afrika'ya ulaşmayı hedefliyor.

Motosikletle yolculuk hayalleri kurmaya daha ilkokul yıllarında Kuşadası'na gelen motorcuları gördüğü zaman başladığını ifade eden Yavaş, "Uzun zamandır Türkiye içinde ve dışında uçakla, trenle seyahatler gerçekleştiriyorum. Benim için en güzel aracın motosiklet olduğunu keşfettim. Motosikletle seyahatin bana haz verdiğini hissediyorum. Lise yıllarımda motosiklet kullanmaya başladım. O zamandan bu yana motosikletsiz kalmamaya çalıştım." dedi.

"Pahalı turlara gerek olmadan da bu işi yapabilirsiniz"

Melih Yavaş, Afrika kıtasını gezmenin, kültürünü tanımanın kendisi için büyük bir hayal olduğunu belirterek, Türkiye'den bu rotada seyahati tercih eden pek kimse bulunmadığına dikkati çekti.

Genellikle insanların akıllarında Afrika seyahatiyle ilgili farklı soru işaretleri bulunduğuna işaret eden Yavaş, "Pahalı turlara gerek olmadan da bir şekilde aracınızla ya da motorunuzla bu işi yapabilirsiniz." ifadesini kullandı.


Afrika seyahatine geçen yıl başlayan ancak Mısır ve Sudan'ı geçtikten sonra Etiyopya'da kaza geçiren Yavaş, "Ayağım kırıldıktan sonra yolculuk yarıda kaldı. Türkiye'ye dönüp tedavi oldum ve bir sene sonra tekrar Etiyopya'ya döndüm. Kazanın ardından çevremdeki pek çok kişi bana 'dersini almadın mı?' diyerek sitem etti. Bence insan, hayallerinin peşinde koşarken aksilikleri göze almalı." dedi.

"Bütün kıtaları motosikletle dolaşmak istiyorum"

Etiyopya'dan sonra Kenya, Tanzanya, Malavi, Botsvana ve Namibya gibi ülkelerden geçeceğini söyleyen Yavaş, son olarak kıtanın en güneyindeki Güney Afrika'ya ulaşmak istediğini belirtti. Planlı seyahat etmenin zor olduğunu kaydeden Yavaş, "Afrika'da her an başınıza başka şeyler gelebilir. Soğukkanlı olup Afrika'ya uyum sağlamaya çalışmalısınız. Yoksa Afrika size uyum sağlayamaz." değerlendirmesinde bulundu.

"Elimde olursa bütün kıtaları motosikletle dolaşmak istiyorum." diyen Yavaş, bir sonraki rotasının, Güney Amerika olmasını arzuladığını dile getirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap