SON DAKİKA



Haber > Gündem > MİT'ten sınır ötesi operasyon

MİT'ten sınır ötesi operasyon

12 Ocak 2024 Cuma - 16:54




MİT, Avrupa'ya kaçmaya hazırlandığı tespit edilen terör örgütü PKK/KCK'nın sorumlularından Serhat Bal'ı, sınır ötesi operasyonla yakalayarak Türkiye'ye getirdi.





Milli İstihbarat Teşkilatı, terör örgütü PKK'nın sorumlularından Fırat kod Serhat Bal’ı yakalayarak Türkiye’ye getirdi. Serhat Bal, Avrupa’ya kaçmak üzereyken Orta Doğu ülkelerinden birinde yakalandı.

PKK'LI TERÖRİST AVRUPA'YA GİDEMEDİ

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre MİT, teknik çalışmalar ve saha elemanlarından aldığı istihbaratla firari Serhat Bal’ın saklandığı yeri tespit etti.

Serhat Bal, uzun süre hassas bir çalışma ile takip edildi. Bal, Orta Doğu’da bulunduğu ülkeden Avrupa’ya kaçmak üzereyken düzenlenen operasyonla Türkiye’ye getirildi ve adalete teslim edildi.

SERHAT BAL KİM?

PKK/KCK’nın kırsal kadrolarına 2012 yılında katıldı. Suriye ve Irak’ta sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdi. Fırat kod Serhat Bal, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan aranmaktaydı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap