SON DAKİKA



Haber > Gündem > MİT'ten nokta operasyon! PKK'nın sözde sorumlusu etkisiz hale getirildi

MİT'ten nokta operasyon! PKK'nın sözde sorumlusu etkisiz hale getirildi

29 Aralık 2023 Cuma - 10:12




MİT, Suriye'de askeri birliklere saldırıları planlayan, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Tabka sorumlularından Ömer Abdullah el Dahham'ı operasyonla etkisiz hale getirdi.





Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı Harekat alanlarındaki Türk askerlerine yönelik eylemleri organize edenlerden biri olan Abu Dahham kod adlı Ömer Abdullah El Dahham’ı etkisiz hale getirdi.

Ömer Abdullah El Dahham, PKK/KCK-PYD/YPG Suriye/Tabka İstihbarat Biriminde sözde sorumlu seviyede faaliyet gösteriyordu.

Türkiye’ye yönelik eylem planlamalarında yer alan terörist, 2017 yılından beri Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı Harekat alanlarında konuşlu TSK Üs Bölgelerine yönelik eylemlerinde organizasyon ekibinde sözde sorumlu seviyede faaliyet gösteriyordu.

Türkiye, FKH ve BPH alanlarındaki faaliyeti tespit edilen Abu Dahham, MİT tarafından görevlendirilen özel ekip tarafından takibe alındı, adım adım izlendi.

Dahham, yürütülen hassas saha çalışmaları neticesinde Tabka’da düzenlenen nokta operasyon ile etkisiz hale getirildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap