SON DAKİKA



Haber > Gündem > MİT'ten nokta operasyon: PKK/KCK'lı terörist Mazlum Öztürk etkisiz hale getirildi

MİT'ten nokta operasyon: PKK/KCK'lı terörist Mazlum Öztürk etkisiz hale getirildi

27 Eylül 2023 Çarşamba - 10:17




Milli İstihbarat Teşkilatı, Türkiye'de sansasyonel eylem yapmak üzere eğitildiği belirlenen PKK/KCK'lı terörist Mazlum Öztürk'ü, Irak'ın Süleymaniye kırsalında operasyonla etkisiz hale getirdi.





Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde kararlılıkla yürütülen operasyonlar dolayısıyla PKK/KCK’nın yeni kadrolar kazanmak amacıyla alternatif arayışlara girdiği öğrenildi.Bu kapsamda MİT mensuplarınca sahadaki ajan ağı vasıtasıyla sürdürülen hassas çalışmalarda, örgütün, terörist aktarımını ilk etapta Avrupa Alanı’na yaptığı, sonrasında Irak ve Suriye’ye kaydırdığı tespit edildi.

MİT tarafından, örgütün aktarım faaliyetlerinin yakından incelenmesi neticesinde; PKK/KCK mensubu Berxwedan Çiyager kod Mazlum ÖZTÜRK’ün, Ağustos 2022’de Türkiye’den Avrupa Alanı’na geçiş yaptığı, burada Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi’nin (KCDK-E) çağrısı kapsamında bir çok faaliyete katıldığı, Ekim 2022’de Avrupa Konseyi önünde gerçekleştirilen oturma eylemine de iştirak ettiği, Ocak 2023’te Fransa'dan örgütün kırsal kadrosuna katılarak silahlı faaliyet yürütmeye başladığı ve güvenlik güçlerimize karşı eylem gerçekleştirilmek üzere suikast eğitimleri aldığı öğrenildi.

Nefes Kesen Operasyon

PKK tarafından, Türkiye’nin etki alanına girmediği düşünülen Irak/Süleymaniye kırsalında görevlendirdiği Berxwedan Çiyager kod Mazlum ÖZTÜRK’ün faaliyetleri MİT tarafından deşifre edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap