SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mithat Sancar: Muhalefetin ortak aday fikrine açığız

Mithat Sancar: Muhalefetin ortak aday fikrine açığız

02 Şubat 2022 Çarşamba - 14:27




HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, üçüncü ittifak çalışmalarının bulunduğunu ve muhalefet partileriyle müzakere mesajı vererek, “Mutabakat oluşursa muhalefetin ortak aday fikrine açığız" dedi.





Türkiye'de siyasi partiler 2023'te yapılacak seçimler için hazırlıklarına devam ederken, partiler arasında ittifak kurulup kurulmayacağı belirsizliği de sürüyor.

CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nda, HDP'nin katılıp katılmaması tartışmaları da devam ediyor.

HDP, son yerel seçimlerde CHP-İyi Parti ve Saadet Partisi'nin oluşturduğu Millet İttifakı'na, gizli bir şekilde destek verdi.

Millet İttifakı HDP'nin varlığını kabul etmese de HDP, seçimlerin ardından sandık başında kurulan ittifakı açık bir şekilde itiraf etti.

Son olarak HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.


"ÜÇÜNCÜ İTTİFAK ÇALIŞMALARIMIZ VAR"

Cumhuriyet gazetesine konuşan Sancar, "Parlamento seçimlerine dönük bir üçüncü ittifak arayışımız, bu konuda çalışmalarımız olduğunu söyleyebilirim." diye konuştu.

"MUHALEFETLE MÜZAKERE ETMEK İSTİYORUZ"

Bütün muhalefet partileriyle birlikte belirli bir zeminde müzakere etmek istediklerini belirten Sancar, mutabakat oluşması dahilinde Millet İttifakı'nın ortak aday fikrine açık olduklarını da ifade etti.

Mithat Sancar: Muhalefetin ortak aday fikrine açığız #1


"ORTAK ADAY FİKRİNE AÇIĞIZ"

Mithat Sancar'ın konuyla ilgili ifadeleri şöyle:

"Farklı bir yol öneriyoruz. Millet İttifakı da dahil bütün muhalefet partileriyle belli bir zeminde müzakere etmek istiyoruz. Tümüyle bir mutabakat oluşursa muhalefetin ortak aday fikrine açığız.

Muhalefette olduğunu söyleyen hiçbir parti ve kesim, iktidarın bu anlayışıyla uyuşan söz ve tavır içinde olmamalı. Buna karşı topluma sunmamız gereken en önemli vaat, farklılıklarımızla birlikte diyalog içinde olabildiğimizi göstermek ve çeşitlilik içerisinde, müzakere yollarıyla mutabakat aradığımızı ortaya koymaktır."

Mithat Sancar: Muhalefetin ortak aday fikrine açığız #2


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap