SON DAKİKA



Haber > Gündem > MİT bu siyah çantanın peşine düştü

MİT bu siyah çantanın peşine düştü

30 Temmuz 2019 Salı - 11:55




Irak'ın Erbil kentinde Türk diplomatın şehit edilmesi olayının ardından istihbarat şimdi saldırı esnasında şehit diplomat Köse'nin yanında bulunan ve tetiği çeken terörist tarafından alınan siyah çantanın bulunması çalışma yürütüyor.





Irak'ın kuzeyindeki Erbil şehrinde 17 Temmuz'da gerçekleştirilen saldırıda Türk diplomat Osman Köse şehit düşmüş, bu olay Türkiye'nin 25 yıl sonra ilk kez bir diplomatının terör saldırısına uğraması olarak tarihteki yerini almıştı.

Yeni Şafak gazetesinden Sertaç Aksan'ın haberine göre MİT'in koordinesinde yürütülen ve kimi noktalarda TSK'nın kimi noktalarda yerel emniyet güçlerinin dahil olduğu süreçte saldırıya karışanların hepsi oldukça kısa bir sürede etkisiz hale getirildi.

Diplomatımızı şehit eden kalleş kurşunu ateşleyen terörist Mazlum Dağ ve ona yardım eden 3 teröristi kıskıvrak yakalan Türkiye, bu ihanete azmettirici ve planlayıcı olarak bulaşan tüm teröristleri de nokta operasyonlarla öldürdü.

Bu operasyonlar kapsamında kimi zaman yerel güçlerle birlikte kara operasyonları düzenlenirken, kimi zaman da dünyada oldukça az sayıda ülkenin başarabileceği, hareket halindeki araçta bulunan teröristi herhangi bir patlama yaşanmadan hava-kara operasyonuyla etkisiz hale getirmek gibi çok önemli işlere imza atıldı.

Saldırıya dahli olan herkes cezasını çekti


Şehit Diplomat Köse'ye yönelik saldırıda ilk olarak tetiği çeken terörist Mazlum Dağ ve beraberindeki üç kişi Kuzey Irak'ta yakalandı. Terörist Dağ'ın, HDP’li Milletvekili Dersim Dağ'ın abisi olduğu ortaya çıktı.

18 Temmuz'da Duhok'ta gerçekleştirilen operasyonda ise teröristlerin içinde bulunduğu araç, Erbil'den çıkışından itibaren yerel istihbarat unsurlarının da katkısıyla takip edildi. Yerleşim yerinden uzak bir alanda araç, TSK unsurlarınca vuruldu ve teröristler etkisiz hale getirildi.

İkinci operasyon da 24 Temmuz'da düzenlendi. Teröristlerin içinde bulunduğu araç, Irak'ın kuzeyinde Batika kırsalında vuruldu. Operasyonlarda Osman Köse'ye yönelik suikastın 2 planlayıcısı ve korumaları etkisiz hale getirildi. Bu operasyonda öldürülen kişinin, Erbil saldırısının azmettiricisi PKK'lı terörist Erdoğan Ünal olduğu belirlendi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap