A+ A-
Yorum
10

MİT Başkanı Kalın, Pakistan'ı ziyaret etti

Yayın Tarihi: 17.09.2026 - 15:53
Pakistan'ın başkenti İslamabad'a yaptığı ziyaret kapsamında Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüşme gerçekleştiren Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, ayrıca Pakistan Genelkurmay Başkanı Mareşal Asım Münir ve Pakistan İstihbarat Servisi Başkanı Asım Malik ile bir araya geldi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın'ın yoğun mesaisi sürüyor.

MİT Başkanı Kalın, Afganistan ziyaretinin ardından Pakistan'ın başkenti İslamabad'a ziyaret gerçekleştirdi.

PAKİSTAN BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ

MİT Başkanı Kalın, burada Pakistan Genelkurmay Başkanı Mareşal Asım Münir ve Pakistan İstihbarat Servisi Başkanı Asım Malik ile bir araya geldi.

Kalın ayrıca; Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif tarafından da kabul edildi.

İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİ MASAYA YATIRILDI

Görüşmelerde, Türkiye ile Pakistan arasındaki ikili ilişkilerin mevcut durumu ve ileriye yönelik iş birliği imkanlarının yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

BÖLGESEL GELİŞMELER ELE ALINDI

ABD/İsrail ile İran arasındaki savaşın ardından Orta Doğu'da ortaya çıkan güvenlik dengeleri ve artan bölgesel gerilim ile savaşın bölge ülkeleri üzerindeki siyasi, güvenlik ve ekonomik yansımalarının değerlendirildiği görüşmelerde, çatışmaların farklı ülkelere ve bölgelere sirayet etme riskine ilişkin gelişmeler de masaya yatırıldı.

TÜRKİYE VE PAKİSTAN'IN ARABULUCU ROLÜNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Bu kapsamda, son dönemde Yemen ile Suudi Arabistan arasında yaşanan gerilim ve olayların bölgesel istikrar açısından oluşturduğu riskler de görüşmelerde ele alınan başlıklar arasında yer aldı.

Görüşmelerde, bölgesel istikrarın yeniden tesis edilmesi bağlamında, taraflar arasında uzlaşı zemini oluşturan Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nın taşıdığı öneme dikkat çekildi, Türkiye ve Pakistan'ın gerilimin düşürülmesi ve diplomatik çözüm kanallarının açık tutulmasına yönelik rolüne de işaret edildi.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ GÜVENLİK VE İSTİHBARAT İŞ BİRLİĞİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ GÜNDEMDEYDİ

Türkiye’nin Afganistan ile Pakistan arasındaki gerilimin geçmiş dönemde olduğu gibi diyalog yoluyla çözülmesi için her türlü çabayı göstermeye devam edeceği vurgulandı.

Görüşmelerde ayrıca, Türkiye-Pakistan arasında güvenlik ve istihbarat alanlarında yüksek düzeyli mevcut iş birliğinin daha da geliştirilmesi konusunda mutabık kalındı, Türkiye'nin, Pakistan'ın terörle mücadelede yanında olduğu ve kapasitesinin güçlendirilmesine yönelik desteğini sürdüreceğinin altı çizildi.

Etiketler