SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mısır-Türkiye yakınlaşması İhvan mensuplarını endişelendiriyor

Mısır-Türkiye yakınlaşması İhvan mensuplarını endişelendiriyor

17 Nisan 2021 Cumartesi - 14:23




Türkiye'nin Mısır'la giderek yaklaşması, Türkiye'de yaşayan İhvan-ı Müslümin hareketi mensuplarını sınır dışı edilme ihtimali nedeniyle endişelendirmeye başladı.





Mısır'da ilk defa seçimle başa gelmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi darbeyle deviren Abdülfettah es‑Sisi yönetimi ile yeniden normalleşmeye başlayan Türkiye, Sisi aleyhine yayın yapan İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) hareketine bağlı Al Sharq, Mekameleen TV ve Watan adlı üç kanaldan eleştirilerini yumuşatmasını istemişti.

Türkiye'nin "İhvan" jestine Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, "Jestlerini takdir ediyoruz" diyerek karşılık verirken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Mısır Türkiye'den bir heyeti davet etti. Mayıs başında bir heyet Mısır'a gidecek" sözlerini sarf etmişti.

Türkiye'nin Mısır ile giderek yakınlaşması, Mursi'ye yapılan darbe sonrasında Cuntacı Sisi yönetimi tarafından terörist olarak nitelendirilen İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) hareketini endişelendirmeye başladı.

Mısır'da büyük baskıya maruz kalarak aileleriyle birlikte Türkiye'ye sığınan İhvan’a mensup 8 bin kişi bulunuyor. Mısır'la Türkiye'nin yakınlaşmasıyla sınır dışı edilme korkusu yaşayan İhvan'a mensup gençler, 2019’da Mısır’a iade edilen ve idam cezasına çarptırılan Muhammed Abdulhazım gibi bir sonla karşılaşmaktan korkuyor.

Kahire’nin ‘düşman’ olarak sınıflandırdığı kanalların Türkiye’de sansüre uğramasının ardından, atılan adımlar çerçevesinde bu kanalların tamamen kapatılması söz konusu olduğunda kanalda çalışan gençlerin Mısır’a teslim edilmesi olasılığı giderek artıyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap