SON DAKİKA



Haber > Gündem > Milli vicdanlar iğfal edilmiştir

Milli vicdanlar iğfal edilmiştir

06 Ocak 2015 Salı - 12:22




Bahçeli, 4 eski bakan ile ilgi Meclis Soruşturma Komisyonu’nda alınan kararla ilgili sert eleştirilerde bulundu.





Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, 4 eski bakan ile ilgi Meclis Soruşturma Komisyonu’nda alınan kararla ilgili sert eleştirilerde bulundu.Bahçeli "Milli vicdanlar iğfal edilmiştir" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Milli iradenin tecelli ettiği aziz Meclis’e parmak sallamak, ayar vermek, hizaya getirmek hiç kimsenin, hele hele hain ve hırsızlara ilham olmuş 17-25 kadrosunun harcı olmayacak, bu rezillik unutulmayacaktır. Yüce Divan’a gitmemek için yüce vicdan istismarı yapan eski bakanlar, biliniz ki, eninde sonunda tıpış tıpış adaletin huzuruna çıkacaksınız, biriken bedeli sonuna kadar ödeyeceksiniz” dedi. 

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Bahçeli, 4 eski bakan ile ilgi Meclis Soruşturma Komisyonu’nda alınan kararla ilgili sert eleştirilerde bulundu. Türk siyaset tarihinin en utanç verici kararlarından birisinin alındığını ve 4 eski bakan toplantı süresi 3.5 saat süren Meclis Soruşturma Komisyonu tarafından Yüce Divan’a gönderilmediğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu’nun korku filmlerindeki aktörler gibi kol kesmek, kol koparmakla uğraşırken haklarında yığınla iddia bulunan bakanların korunduğunu ve milli vicdanların iğfal edildiğini ifade eden Bahçeli, “AK Partili 9 üyenin eli rüşvet ve yolsuzluğu onaylamak için kalkmış, 9 üye hukuk cinayeti işlemiş, isimlerini arınmayacak şekilde lekelemişlerdir. Yandaş ve tetikçi medya günlerdir Yüce Divan oylamasına kumpas ve darbenin son halkası çamurunu fırlatmış, psikolojik ve algı operasyonu düzenlemiştir. AK Parti’nin müfteri korusu, ‘paralel ihanet çetelerinin yeni plan olarak Yüce Divan tuzağı kurduklarını’ manşetlerde hayasızca ileri sürmüştür. Kamuoyu oluşturmak için akıl almaz tezviratlar yapılmıştır” dedi.

“Gezi olaylarında başarılı olamayan, 17-25 Aralık darbe girişiminden sonuç alamayan üst akıl yine devreye girmiş. AK Parti’ye karşı son tuzak ise Yüce Divan aracılığıyla Anayasa Mahkemesi üzerinde vesayet kurmakmış” diye konuşan Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Havuz medyasında, ‘Sivil Dayanışma Platformu’ adıyla hırsızların yönlendirdiği lobiler millet iradesini gölgelemiş, verdikleri sivil muhtıraya hiçbir vicdanlı AK Parti’liden ses çıkmamış, itiraz gelmemiştir. Bu sivil görünümlü vesayet yanaşmaları, 4 eski bakanın Yüce Divan’a gönderilme çabasını, sözüm ona adli yargıda başarısız olan darbe girişiminin Anayasa Mahkemesi’nde sonuçlandırma adımı olarak yaftalamıştır. İpleri Beştepe Hanedanlığının elinde olan bu kifayetsiz muhterisler ve ihanet kalıntıları Anayasa Mahkemesi’nin aklanma yeri olmadığını açıklamıştır. Açıktan açığa AK Partili milletvekillerine de gözdağı veren bu hırsızlığın dayanışma platformu, ‘siyasi kariyerlerini sağlam iradeye borçlu olanların küçük hesapları büyük Türkiye yürüyüşünü durdurmaya yetmeyecektir’ diyerek yaygara koparmışlardır. Milli iradenin tecelli ettiği aziz Meclis’e parmak sallamak, ayar vermek, hizaya getirmek hiç kimsenin, hele hele hain ve hırsızlara ilham olmuş 17-25 kadrosunun harcı olmayacak, bu rezillik unutulmayacaktır.

“TIPIŞ TIPIŞ ADALETİN HUZURUNA ÇIKACAKSINIZ”


Bahçeli, AK Partili milletvekillerinin ikna odalarına alınmalarının yanında, tepeden tırnağa gayri meşru ilişkilerin hakim olduğu bir Hükümetin Türkiye’yi artık yönetemeyeceğini belirtti. Milletin vekillerini darbeyle özdeşleştirmek, Gazi Meclis’i paralel yapılanmanın ileri karakolu gibi göstermenin, ‘en hafif tabirle soygun şebekesinin iğrenç bir iddiası, ahlaksız bir safsatası değil midir?’ diye soran Bahçeli, “Soruşturma Komisyonu’nun kurulması için önerge veren AKParti’nin değerli milletvekilleri, sorarım sizlere, siz ne zaman darbeci oldunuz, ne zaman apoletsiz cuntacı kesildiniz? Yüce Divan’a gitmemek için yüce vicdan istismarı yapan eski bakanlar, biliniz ki, eninde sonunda tıpış tıpış adaletin huzuruna çıkacaksınız, biriken bedeli sonuna kadar ödeyeceksiniz. Rüşvetçiler Bakara Suresiyle alay ederler, kimseden ses çıkmaz. Torpili, haksızlığı, adaletsizliği ayetlerle örtmeye çalışırlar, İslam’la kandırırlar, kimseden tepki gelmez. Dahası ‘Hz. İbrahim benim, Hz. Muhammed de kardeşim’ diyen sapıklar hiçbir yaptırım görmez.

Bu nasıl bir ülkedir, Türkiye kimlerin eline kalmıştır? Meclis Soruşturma Komisyonu’nda göz göre göre, bütün somut delil, belge, bulgu, tanık ifadesi ve tespitlere rağmen, sarayın engellemesiyle hukuku boğazlayanlar altında kalkamayacakları bir karara imza atmışlardır. Türkiye, AK Parti’nin hukuk ve ahlaka kategorik darbesini daha fazla taşımayacaktır. Bu rüşvet ve yolsuzluk kervanının istikameti mahkemeye çıkmazsa, Türkiye'nin sosyal ve siyasal deprem yaşaması an meselesidir” şeklinde konuştu.

“BAŞKANLIK RÜYALARI İFLASIN HABERCİSİDİR”

Eski bakanların Meclis Genel Kurulu’nda yapılacak oylamada, mutlaka layık oldukları muameleye uğramaları gerektiğinin altını çizen Bahçeli, Komisyondan kurtulan 17-25 Aralık faillerinin ilk önce adalete teslim edilmesi, arkasından da diğerlerinin de paşa paşa, peş peşe onları takip edeceğini sözlerine ekleyen Bahçeli, şunları kaydetti: “Türkiye yanarken, bekamızla ilgili vahim gelişmeler yaşanırken, Erdoğan'ın bin yüz elli küsur odalı kaçak ve karanlık saraya Türkiye’yi sıkıştırmaya kalkışması gelmiş geçmiş ne ileri vesayet düzenidir. Ne 27 Mayıs’ta, ne 12 Mart’ta, ne de 12 Eylül’de böylesine bir dayatma, bu türden bir oldubitti görülmemiştir. Unutulmasın ki, işgal yıllarında kitaplardan Türk kelimesini kaldıranlarla yeni Türkiye diyerek Türklüğe vade biçenler farklı zamanlarda yaşasalar da aynı yolun yolcusudur.

Hukuku susturup adaleti kekeletenlerin, tarihe darbe yapıp milli varlığı suçlayanların demokrasi ipine tutunmaları dürüst bir hal olarak görülemeyecektir. Başımızı kuma gömmeyelim, asalet ve itibarın tescilini adil ve ahlaklı kararlarda değil de, haram ve taş binalarda arayanların başkanlık rüyaları iflasın habercisidir. 2015, demokrasinin zafer yılı olacak, yanlışa kapılmış, yolsuzluğa ve yasaklara yakasını kaptırmış, tedavisi olmayacak bir rüşvet hastalığına tutulmuş yozlaşmış iktidar millî ufkumuzdan kovulup atılacaktır. Milliyetçi Hareket’in göbeği vatan sevgisiyle kesilmiş, ruhu millet sevdasıyla karılmış, dimağ ve vicdanı Türkçeyle ve millet sevgisiyle tecelli etmiştir. Ve, Milliyetçi Hareket 2015’de Türk milletini iktidara taşıyacak, Türkiye’nin kurtuluşuna şevkle, arzuyla, azimle hizmet edecektir. Bunun için ülkemize kast edilmesine müsaade etmeyiz, Türklüğü devrin bostancı başlanma boğazlamasına katiyen tepkisiz durmayız.

Temennim; Türkiye’nin yıpranmasına ve yıpratılmasına, değerlerinin aşındırılmasınına, milletin parçalanmasına dönük girişimlere 2015 yılında mani olunmasıdır. İnanıyorum ki, bu sene içinde; AKP duracak, MHP koşacaktır. AKP inecek, MHP yükselecektir. AKP düşecek, Türkiye kanatlanacaklar. AKP gidecek, Türk milleti MHP’yi getirecek, mührü milliyetçi, yetişmiş, ehil, uzman ve liyakatli kadrolara teslim edecektir. Sözün sahibi millettir. İradenin ve egemenliğin asil ve asıl hâkimi büyük Türk milletidir.” 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap